« Se Troijan sota oli mahtava | Etusivu | Muita, että vielä on täys talvi »

helmikuu 14, 2005

Turhuuksien turut

Miksi ihmeessä on minikokoisia muovipusseja? Niitä, joihin mahtuu CD-levy tai teippirulla tai hammastahnatuubi mutta jotka kotiin kannettuina muodostuvat jaloissa pyöriväksi ongelmajätteeksi. Viikonloppuna pyörin ostoshuumassa keskustassa, ja jos olisin huolinut kaikki tuputetut pikkupussit, olisin niitä kyllä saanut erikseen niin hiuspinneille, korvakoruille, sukkahousuille kuin pikkusormen pään kokoisille kangasruusuillekin. Kyllä taas maailma pelastuisi, jos laitettaisiin ihmiset käyttämään taskujaan, eikä jaettaisi ilmaiseksi muovia, joka kuitenkin vain mytätään ja työnnetään laukun pohjalle.

Kuten viimeaikaisesta ostoskäyttäytymisestäni voi päätellä, olen töissäkäynnin tuoman ylettömän rahavirran viemänä ajautunut käyttämään rahaa itseeni ja ulkomuotooni. Uudet korvakorut, niin turhamaiselta kuin ne jo kuulostavatkin, eivät kuitenkaan ole mitään: varsinainen itseni ylitys oli joka-puolivuotisen kampaaja-ajan varaaminen. Hurraa, minä.

Jotkut saattavat kyllä vielä yllättyä lopputuloksen nähdessään. Sanotaanko, että jo sitä tulikin kymmenisen vuotta näytettyä täsmälleen samalta. Tähän piti tulla kuvakin, mutta pitäkää tunkkinne.

Laura 14.02.05 17:58 | TrackBack