« Miten kodinkonehankinta
huononsi asiointikokemustani
| Etusivu | Pohjaanpalaneen hillosokerin tapaus »

lokakuu 01, 2005

I'm here to serve

Perjantai-iltapäivä töissä on mielenkiintoinen ilmiö. Lounastunnin ruuhkapiikistä eteenpäin saa Asiakaspalvelija aivan rauhassa nojailla kyynespäähänsä ja vispata aivoissaan esimerkiksi elämänsä ja ihmissuhteittensa tilaa ees taas, ees taas. Ja vaikka nukahtaa.

Kello tuntia vaille sulkemisaika alkaa paniikkiruuhka, oikea viikon joutsenlaulu. Tyypillisiä tämän hetken asiakkaita ovat ulkomaalaiset, jotka ovat unohtaneet kotiin lapun, jolla luki täsmälleen se asia, mitä he tarvitsevat, ja selittävät nyt minulle liian hiljaisella äänellä, mitä se suunnilleen oli (huomatkaa ovela minä-passiivin mukaanujutus). Anteeksi, kyllä sittenkin ne kaikkein tyypillisimmät asiakkaat ovat ne sen-ja-sen avustajat, jotka tarvitsevat hirveällä kiireellä sen-ja-sen jutun tai sen toisen, joka on mahdottomasti saatavissa; vähintäänkin, koska juuri siitä asiasta vastaava työläinen on juuri lähtenyt kotiin. Ja sitten he tarvitsevat erityispalveluksia, koska asiansa ovat sekaisin ja rästissä ja ovat suunnitelleet, että viikonloppuna pitäisi ne rästit hoitaa ja sehän ei onnistu ilman meidän Laitostamme, ja sitten he ovat huomanneet, että Laitoshan menee kiinni ihan just.

Kun neiti Asiakaspalvelija taas lisää vähintään yhden uuden turmiollisen ja itsetuhoisen vapaa-ajanviettoelementin jo ennestään asiakkaiden temppujen raskauttamaan viikonloppuissuunnitelmaansa.

Tämän viikonlopun viikonloppusuunnitelmassa oli lapsen vahdintaa. Ohjelmaa voi kuvailla hyvin kolmella sanalla: kakkaa, kakkaa, kakkaa.

Kivaa pähkiä välillä vähän toisenlaisia ongelmia.

Laura 01.10.05 19:26 | TrackBack