« I'm here to serve | Etusivu | Varoittava esimerkki »

lokakuu 02, 2005

Pohjaanpalaneen hillosokerin tapaus

Ai niin.

Yhtä juttua piti kysyä: kun meillä oli sellaiset upeat hillonkeittobileet, johon kaikki toivat omia omenoitaan ja sitten niitä yhdessä pilkottiin ja keitettiin. Meillä ei ollut vaakaakaan, vaan omenamäärä piti arvioida omatekoisella mittauslaitteella, johon kuului keppijumppamopinvarsi (kylläpä äiti taas löisi kämmeniään yhteen tyytyväisyydestä), muovipusseja ja teippiä. Ja sitten siitä hillosta tuli aivan ta-vaal-lisen hyvää, sellaista, joka vetää suupielet korviin ja endorfiiniarvot taivaisiin puolikkaalla maistiaisella, niin oli pakko tehdä lopuista omenoista vielä toiset kaksi kiloa hilloa.

Niin, niin sitten se toinen kattilallinen ei ollutkaan enää niin jännä, vaan sen sijaan ryhdyimme jostain käsittämättömästä syystä katselmaan 80-luvun koululaisvalokuvia, joita minulla on kirjahyllyssäni - en ihan totta ymmärrä, mistä ne ovat sinne tulleet, en tunnusta - ja sitten kun joku muisti hillon, se oli jo muuttunut Pahaksi hilloksi.

Kattilan sisältö meni vielä suosiolla pöntöstä alas, mutta se, mikä jäi pohjaan kiinni, ei suostu otettaan irrottamaan. Ihan vaan ilkkuakseen muuttaa vain liotusvedet pikimustaksi mönjäksi, muttei itse vaalene, ei liukene.

Ja vielä ainoa ostokattilani. Mikä neuvoksi?

Laura 02.10.05 18:46 | TrackBack

Kommentit

Kokeile konetiskijauhetta, jos sellaista saat käsiisi ostamatta koko pänikkää (tiskikoneettomalle turhauttava rahanmeno). Anna liota vaikka yön yli.

Hirmumyrkkyähän se on, mutta tehoaa.

Kirjoitti pagisija 02.10.05 19:07

Kiitos nopeasta vinkistä. Pääsen varmaankin käsiksi konetiskiaineeseen ystävien mahdollisella suosiollisella avustuksella...

Olinkin juuri samaan aikaan kommentoimassa sinun blogiasi, en vain vaihteeksi muistanut laittaa nimimerkkiäni anonyymikommentin perään.

Kirjoitti Laura 02.10.05 19:13

Ja jos vielä keität sitä konetiskiainevettä, niin lähtee pyyhkäisten.

Nimimerkki "KKKK" (Kaikki Kattilat Koketiskiaineeella Käsitellyt)

Kirjoitti mea 02.10.05 20:04

Toinen perinteinen konsti on keittää pyykinpesuainetta ko. kattilassa. Pohjaan palaneetn puurot ovat ainakin lähteneet.

Kirjoitti hmph 03.10.05 13:33

Ja siihen erään pohjaanpalaneen popkornikattilan puhtaaksi saamiseen tarvitti keittää muutamaan otteeseen konetiskiaineen kanssa ja sen jälkeen liuotella muutaman yön jollain uuninputsausmyrkyllä.. ;)

Kirjoitti miri 03.10.05 14:25

Miri, hmm, sori...

Mutta siis lähti kuitenkin, lopulta? :)

Kirjoitti Laura 03.10.05 20:34

Pyykinpesupulverin keittäminen toimii. Surullista, että omenahilloa meni pilalle. Meilläkin keiteltiin pari omenakiloa hilloksi, luulimme pilanneemme soseen liialla sokerilla, mutta kävikin ilmi että se vaatii jähmettyäkseen ainakin vuorokauden. Oppia ikä kaikki.

Kirjoitti Tapsu 04.10.05 18:12


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?