« Käytännöllisyyden palkka | Etusivu | Naapuri »

helmikuu 09, 2005

Heippalappujen kevät

Ensimmäinen erä taistelussa Tampereen Kirkkosanomia vastaan on ollut tulokseton. Sähköpostit, joissa ystävällisesti pyydetään olemaan välittämättä minulle tätä painotuotetta, on otettu yhtä ystävällisesti vastaan, mutta käytännön tasolla ei ole tapahtunut mitään. Ellei uutuuttaan kiiltelevä "ei ilmaisjakelua" -lappu ala tehota, perinteikäs "ei mainoksia, kiitos" -lappunen saa seurakseen "eikä Kirkkosanomia, prkl" -ilmoituksen.

En ymmärrä, miksi poltan tästä pienestä asiasta näin suuret päreet. Ehkä se johtuu siitä, että kaikki muut mainostenjakajat - sillä mainoshan Kirkkosanomatkin on, Tampereen seurakuntien mainosta - ymmärtävät pyynnön. Ehkä se johtuu siitä, että tuntuu kuin minulle jaettaisiin traktaatteja tai vastaavia kadulla jaettavia turhia lappusia suoraan kotiin.

Kun nyt on lappujen kiinnittelyn suhteen siis päästy alkuun, voisin aloittaa urani heippalappujen kirjoittelijana ja pyytää ivallisen ystävällisesti yläkerran naapureita hankkimaan tuhkakupin. Ovat penteleet ottaneet tavakseen heitellä kaikki tupakointiin liittyvät roskansa parvekkeelleni. Mikä ruoja on nuorison villinnyt?

Mistähän minäkin kirjoittaisin, jos ei olisi mitään valitettavaa?

Laura 09.02.05 21:18 | TrackBack

Kommentit

Postiluukkuun lappu "Ei mainoksia eikä jumalan sanaa, kiitos". Pysyvät sekä ilmaisjakelut että jehovantodistajat loitolla.

Tosin täällä pääkaupungissa se kirkollinen ilmaisjakelu on taidettu muutenkin osoittaa vain seurakunnan jäsenille.

Kirjoitti Veera 09.02.05 22:05

Kirkkosanomien vastainen taistelu tuntuu kovin turhauttavalta. "Ei ilmaisjakeluja"-lappu ei tehoa lainkaan.

Eräänä päivänä satuin kulkemaan oven editse, kun mainos tungettiin luukusta. Ajattelin tehdä perinteiset ja työntää sen takaisin saman tien, mutta häpeäkseni suunnitelma kariutui postiluukun niskoitteluun...

Kirjoitti Toveri 09.02.05 22:05

Oi häpeää :)

Jehovantodistajat kävivät eräänä aamuna ovellamme. Emme avanneet ensimmäisellä kerralla, mutta kun tulivat kotiovemme uskonnollissävytteisen koristelun vuoksi toisenkin kerran, oli pakko avata ja katsoa, kuka siellä jatkuvasti käy rimputtamassa.

Postiluukku on valitettavasti alakerrassa, Suoraa palautetta mainostenjakajille ei voi antaa ja joutuu liimaamaan monet laput paikalleen, jos tahtoo kaikenlaiset yhteydenotot kieltää.

Kirjoitti Laura 10.02.05 15:55

Hei!

Meillä toimi tällainen keino, ovessa on lappu ,jossa lukee: EI uskonnollisia julkaisuja! -kiitos-.

Jehovantodistajiin tepsii seuraava keino, joka onnistuu helpoiten postiluukkullisilta ihmisiltä. Kuunnelkaa muutama minuutti millä tavoin jeesustelija korottaa taivaspisteitään, ottakaa vastaan kaikki mahdolliset lappuset - pyytäkää ylimääräisiä, jos kehtaatte - ja heittäkää ne postiluukusta rappukäytävään, heti kun saatte oven kiinni.
Kaveri joka tämän minulle neuvoi ei enää koskaan saanut todistajia ovelleen, eikä meilläkään niitä ole käynyt, kun joutuivat kerran nöyrtymään ja keräämään saastansa lattialta.

Kirjoitti Tapsu 15.02.05 11:32

Hah! Ihanan ilkeää X) Harmi, ettei meillä ole postiluukkua ovessa. Täytyy sorvata sellainen.

Kirjoitti Laura 16.02.05 09:07


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?