« Silta nykyaikaan | Pääsivu| Tyhmiä kysymyksiä »

Julkinen kuluttajavali(s)tuskirje

Hyvä herra KOKKI-kattiloiden myyntiinsaattamis- tai mainospäällikkö,

Lähestyn sinua poikkeuksellisesti näin julkisesti, kun en löydä intterwepistä säällisin hakumenetelmin lähempää osoitettasi ja alempana kerrotusta syystä sitä en ole myöskään tilaisuudessa katsoa kattilan mukana tulleesta lappusesta.

Kun suuressa viisaudessasi päätit läimäistä teräskattiloiden kylkeen ne isohkot tarrat, joissa kerrotaan onnellisen ostajan nyt olevan uuden KOKKI-kattilan omistaja, niin mahdoitko ajatella ihan loppuun saakka. Otitko huomioon seuraavaa: kun kattilan Citymarketista ostanut henkilö kiiruhdettuaan kotiinsa haluaa sillä mitä pikimmiten tehdä siipalleen lauantaiehtooeinestä, niin mitä luulet, herra KOKKI-yhtiön tiedotuspäällikkö, lukeeko hän ne tarratekstit vai peseekö pois? No ei tod. lue, Vaan pesee. Tai siis yrittää pestä. Yrittää kolme tuntia pestä sitä maailmanlopun liimaa pois.

Tahdonkin näin julkisesti kiittää sinua hyvin paljon siitä, että et läiskäissyt tarraa kattilan sisäpintaan, saattaisi nimittäin maistua keitoksissa ikävältä se. Ja ihan kivaa askarettahan se liiman hinkkaaminen on lauantaiehtoona. Mitä nyt vähän nälkää tuuppaa, kun ei pääse keitosta koitostamaan. Hiukan ajattelua laajentamalla olisit ehkä hoksannut, että harva arvostaa KOKKI-kattilaasi kovinkaan korkealle liimajälkien hinkuttelun lomassa. Tiedoksi, että sellaistakin tarralappua on olemassa, joka irtoaa että viuhvauh. On toki muitakin vaihtoehtoja: voisitko vaikka ajatella kahvaan narulenkillä kietaistavaa lappusta. Jossa irtolapussa olisi sekin kiva puoli, että se olisi kokonaisena kuluttajan luettavissa sen sijaan, että mahdolliset ohjeet ja osoitteet ovat huuhtoutuneet keittiön lavuraariin pieninä hiutuleina.

Tulen kehottamaan jokaista tuttavaani pidättäytymään ostamasta kattiloitanne. Se on kuulkaa iso notkahdus myynnissä se.

Terveisin,

Ensimmäisen ja viimeisen KOKKI-kattilan omistaja, jolla on entinen pitkä kynsi peukalossa

Jälkipuheet

Tervetuloa kerhoon! Minäkin vihaan kaikkia liimalappuja, joita tavaroihin läiskitään. Erityisesti harmittaa kirjoihin laitetut hintalaput, joita ei saa siististi millään ilveellä pois.

Jos kattilassasi vielä on liimarippeitä, niin kokeile seuraavaa: sivele liimakohdat ruokaöljyllä (merkillä ja mallilla ei niin väliä). Anna maustua hetken. Sen jälkeen lorauta päälle astianpesuainetta (semmoista käsimallia) ja rapsuttele varovasti. Aika moneen liimajälkeen tämä tehoaa. (Vaan ei niihin kirjoihin tietenkään!)

Samaa mieltä. Kaikesta.

Tekee mieli sano että Aamen!

Ruokaöljy oli sattumoisin huushollista loppu, niinpä kokeilin Benecolia. Juuei auttanut. Tiskiaineella ja väsyttämällä lähti se paperi eli mahdolliset ohjeet ja yhteystiedot viemäriin. Mutta liima ei.

Mutta että voinenko luottaa, että ainakin kolme kattilaa jää ostamatta? Kyllä herra Kokki-tehtaan pääjohtajaa kohta kaduttaa.

Kiitos Ugus. Tuota se oli vailla.

(Anopin ohje asetonilla pyyhkäisemisestä auttoi sitten myöhemmin. Sattuneesta syystä ei ollut sitäkään työkalupakissa juuri silloin. Jokso olisi ollut tietoakaan.)

Äh. Niin olin intomielellä jakamassa käsityksiäsi tarralapuista että a:kin tuosta kommentistani katosi. Se varmaan kaikuu jossain välilä Turku-Tampere vieläkin, peltojen yllä.

Yritän muistaa asetonin, mitä ikinä onkaan.

Hyvä, että on tulossa yksi a. Minulla on näppiksessä a:n mentävä sosiaalinen tilaus. Itse asiassa; yksikään kirjain sanoissa "itse asiassa" ei enää näy näppiksessä. Niin että voitko lähettää myös i:n, t:n, e:n ja s:n. Myös n ja o ovat mustina.

Asetoni on kynsilakan poistoainetta mutta älä käytä sitä muoviin. Muovi ei tykkää. Nimim. kokemusta on. Kynsilakan poistoainetta löytyy yleensä lähes keltä tahansa naiselta paitsi minulta.

Komppaan - siksi ostinkin halpiskattiloita Iikkeasta, hyvät ja toimivat. Tarra lähti muuten helposti vetämällä, pieni jäte jäi ja se lähti rapsuttamalla... Hinta ja laatu kohdallansa. En siis osta Kokkia, turha kuvitella.

Noniin, jo neljäs kattila poistui KOKKI-myynnistä. Jokohan siellä vapisee jakkara.

Helposti voin jättää KOKKI-tuotteet ostamatta ja tukea tätä tarrojen vastustusta.

No niin, saatiinpa yksi ruokapolkkaajakin käännytettyä. Tämähän lähtee hyvin.

(Olen muuten niin samaa mieltä Mestarikokki-juontajista ja suomalaisesta amatööriotteesta ohjelmaan kuin toiseenkin. Sitäpaitsi minua ottaa päähän, kun yhdessä jaksossa putoamaan joutuneet olivat kaikki järjestään parempia kuin useat voittajat muissa jaksoissa. Systeemin epäoikeudenmukaisuus on niin päällekäypää, että meinaan tässä taas hermostua. Enkä nyt viitsi edes aloittaa sen vanhemman tuomarin itseriittoisuudesta taikka nuoremman harrsisyrjäs-plagioimisesta vouhkaamaan.)

Ihan rauhallisesti vain, ei se Mestarikokki ian kaiken jatku :D KOKKI-välineet on todennäköisesti parempi aggression kohde.

Jos kommenttisi ei tule näkyviin, se on valitettavasti joutunut tahtomattani spämmifiltteriin ja sinne joutuneista en saa mitään ilmoitusta. Käyn mahdollisimman usein vapauttamassa siellä piileksivät. Olen pahoillani.Tilaa RSS-syöte

Kuka?

Juttutupa