« Miten selättää eräs pieni otus suhteessa? | Pääsivu| Suomalainen nuorallatanssi »

Olisi ääntä kaupan

Pääkorpporaatiolla olisi ollut kunnallisvaalien ennakkoäänestysmahdollisuus. En sitten niin millään pystynyt äänestämään, sillä kukaan ei ole luvannut ajaa minun, yksin elävän, lapsettoman, kaupunkimiljöötä kannattavan, veroja erinomaisen riittävästi maksavan, vanhalle äidilleen mahdollisimman hyvää vanhuuden turvaa toivovan, jokseenkin säännöllisesti yksityisautoilua harrastavan ja äärimmäisen vähän kunnan palveluista nauttivan työtä tekevän virkanaisen asioita. Ja miksikäpä muuten äänestäisin yhtään ketään, joka siellä valtuustossa istuu nyt jo ja lupailee ties monennettako kertaa asioita, joita on luvannut ajaa edellisten ja sitä edellisten vaalien alla ja sitten istunut vissiin niiden päälle, koskeipa mitään ole tapahtunut.

Ilmoittautukoon se, ken ajaa juurikin Minun asiaani, niin lupaan antaa ääneni. Vaikka tiedän, ettet pysty lupauksiasi mitä suurimmalla todennäköisyydellä pitämään, koskapa puoluekuri sinut kuitenkin ruotuun laitttaa, niin mieluummin kuitenkin pienessä toivonkipinässä mahdollisesta soraäänestä kuin että äänestäisin itseäni vastaan.

Valitettavasti eilen lupaamaani kalapuikkokuvaa ei ole nyt tarjolla. Tänään nautin illalliseksi, johtuen todella repivästä pikkutakkipäivästä, mikrotettua uunilenkkiä hunnutettuna reippaalla sinappiviivalla. Näin yksinkertaista ihmistä olisi kyllä helppo miellyttää, ihan vaan vinkkinä sinulle ääntäni halajava.

Jälkipuheet

Jos olisin ehdokkaana, Mea, äänestäisit todennäköisesti juuri minua. Toimisin tarmokkaasti yhteisten etujemme puolesta valtuustossa, kenties kunnanhallituksessakin, tuloksekkaasti, suurella sydämellä, kaikkien kuntalaisten, myös sinun, Mea, edut turvaten ja haluten edelleen kehittää yhteistä hiiltämme yhä suurempaan kukoistukseen, tulisieluisesti, toivonkipinään ja soraääneen turvaten, mutta taloudellisten reaaliteettien sanelemissa puitteissa. Uskon, ja toivon, että antaisit, Mea, ääneni juuri minulle, jos olisin ehdokkaana. Jos olisin ehdokkaana, Mea, olisit tervetullut vaalikojuuni juomaan Costa Ricaa ja homeltamaan höyryävää uunilenkkkiä sinappiviivalla ja samalla kuuntelemaan mitä kaikkea Minä voisin Sinun nöyränä palvelijanasi toteuttaa yhteiset näkemyksemme tulevaisuuden kunnastamme, jossa on Hyvä Elää Ja Yrittää.

Kunta - se olen minä.

Pääsit heti Sauli The Saulin edelle mutta hippasen Persbrandtin perään.

Minä muutan silti Poriin, koska Ruåtsissa saattaa olla ehkä vaan jotain kommunalvaaleja ja eikös siinä ole jotain epäilyttää. Tommosessa.

Halataan.

Komppaan! Valinta on vaikea, ellei mahdoton.

Voi himpula, ettei ihminen voi äänestää joka kunnan vaaleissa. Sinä, Etappisika, saisit heti ääneni. Esimerkiksi Kihniön kunnallisvaaleissa ruleoisit kybällä, niinku. Voittaako, hyvä Etappisika, näillä markkinointikirjeesi arparullilla muuten jotakin? ;-)

Ainailona; makkara, Etappi, Kalapuikko, Sauli vai Persbrandt? Kyllä se vähän pistää miettimään. Etapin arparulla ratkaiskoon.

Riitta, eikö sun arparullassa ollutkaan voittoa? Minulle se lupasi Costariicat nisupullan kanssa Kihniön torilla vaalikojun sisäpuolella.

Mea, kävipäs sulla köppäinen tuurin. Mun arparullassa oli grillimakkara sinapilla matkailuauton ikkunasta tarjoiltuna ja kahdeksansivuinen neliväriesite Etappisiaasta perheineen otsikolla "Etappisika nostaa kunnan nousuun".

Joo, tämmöstä se on mulla aina. Asuisin edes Kankasalla kun en kerran Kihniössä.

Tuosta neliväriesitteestä olen kyllä kade. Onko se hyvän näkönen? Se sika siis.

Mea, kyllä se sika on komea, puku päällä ja kravatti kaulassa, seisoo omakotitalon edessä ja koko pesue etualalla ja vaimoke käsipuolessa. Hyvin on harjakset suittu ja ikivirne naamalla. Poliitikkoainesta! Mitäs tossa lukee? "Tarkan markan Etappisika pistää kunnan talouden ruotuun".

Mitä! Ei ole kultaista noutajaa?! Sitten en kyllä äänestä.

Noutaja on, oli vaan madotettavana kuvaushetkellä.
ja tota, siitä brochuresta jos tarkemmin vielä katsotte, niin käy ilmi kunnantervehdyttämisohjelmani kiintopisteet:

- liksaa lapsiperheille
- sympatiaa syrjäytyneille
- limsaa lapsille
- vaippoja vanhuksille
- moottoriratoja miehille
- namua naisille

Ja lisäksi poistan arvotyhjiön, teollistan, työllistän, terapoin, torjun, tartun ja optimoin.

"Viiva Sialle on viiva meidän kaikkien asialle"

Kuntalaisuusvelvollisuutenani tunnen tarvetta pyytää marginaaliin kirjattavaksi vielä: "Sikaa sinkkunaisille!"

Jos kommenttisi ei tule näkyviin, se on valitettavasti joutunut tahtomattani spämmifiltteriin ja sinne joutuneista en saa mitään ilmoitusta. Käyn mahdollisimman usein vapauttamassa siellä piileksivät. Olen pahoillani.Tilaa RSS-syöte

Kuka?

Juttutupa