« Maailmat eivät kohtaa | Pääsivu| Mikään ei kestä »

Varoitus

Huolestuttavaa; jo toinen viikonloppu, kun autoja on kadonnut tuhatmäärin. Ensin juhannuksen menoliikenne ja nyt perjantailiikenne olivat vilkkaampia kuin paluuliikenne, kertoo uutimet. Ainakin tuhat autoa katosi taas tänäkin vikonloppuna jonnekin.

Missä on se mystinen kolmio, jonne pahaa-aavistamattomat autoilijat syöksyvät? Pajukoissako, jonne viaton mökkitie katoaa muuttuen höllyväksi suoksi ja pitkospuutaipaleeksi, jossa verenhimoiset pääskysen kokoiset hyttyset odottavat ihmisuhrejaan? Siellä syvällä suoperäisten kaasujen keskellä ollee tuhansia autoja piilotettuna sameavetisten järvien rannoille pitkäheinäiseen rinteeseen näkymättömiin naamioitujen ikihirsisten mökkien varjon puoleisen seinän katveeseen. Irti päästetyt ihmiset raatavat resuisissa vaatteissa nahka auringon polttamana alkeellisissa oloissa piha-, puutarha- ja rakennustöissä. Osa yrittää kepein ja siimoin metsästää järvestä syötävää. Palkinnoksi heidät kaikki sullotaan iltaisin tulikuumaan huoneeseen ja pannaan ruoskimaan itseään itsetehdyin koivunoksapiiskoin, jonka jälkeen he joutuvat alkeellisin välinein paistamaan saalistamansa särjet illalliseksi. Nukkumaan heidät sullotaan pieneen pimeään mökkiin ohuille vaahtomuovipatjoille vuodevaatteinaan kaupunkilaisten hylkäämiä muhkuraisia peittoja ja tyynyjä, joista vanut ovat karanneet mökkyläksi pussin kulmiin.

Jos on pakko liikkua autolla, älkää tehkö sitä viikonloppuisin.

Jälkipuheet

Onko Mea tullut katsoneeksi Godardin filmiä Week End? Sitä, missä ajetaan viikonloppuruuhkissa Ranskassa, pääparin vaimo joutuu lopulta villin heimon ryöstämäksi ja hänelle tarjotaan muhennosta, jossa on porsasta ja brittituristia?

En ole mutta kuulostaa juuri siltä, että on pakko nähdä. Söikö?

Jos kommenttisi ei tule näkyviin, se on valitettavasti joutunut tahtomattani spämmifiltteriin ja sinne joutuneista en saa mitään ilmoitusta. Käyn mahdollisimman usein vapauttamassa siellä piileksivät. Olen pahoillani.



Tilaa RSS-syöte

Kuka?

Juttutupa