« Perimmäisten kysymysten äärellä | Pääsivu| Mitä minä teen väärin? »

Tähän joku otsikko, joka kuvaa inhoani niitä ihmisiä kohtaan, jotka tietävät joka asiasta enemmän ja kertovat, mikä on heidän mielestään päin persiötä mutteivat koskaan kerro, miten asian korjaisivat

Luulin, etten kovinkaan montaa asiaa arvosta vähemmän kuin isoegoista keski-ikäistä johtoportaan äijää, joka ei ymmärrä ihan yksinkertaisia asioita. Siis niin yksinkertaisia, joita ihan tavallisella virkanaisella ei tee heikkoakaan ymmärtää. Niin yksinkertaisia, että kengän nauhojen solmiminen on avaruustiedettä niiden rinnalla.

Erehdyin.

Sellaista isoegoista akateemisesti sivistynyttä johtoportaan vallan pitäjää, joka ei ymmärrä yksinkertaisia asioita ja joka silti suureen ääneen jokaisessa kokouksessa vänisee itseriittoisen ylimielisesti siitä, että asioiden pitäisi olla niin ja näin, en ymmärrä senkään vertaa. Kun nimittäin asia, josta se vänisee, on ollut jo kymmenen vuotta juuri niin ja näin. Jota asiaa se ei usko, kun siitä vaatimaton korpporaation palkkaama virkanainen huomauttaa. Että asiahan on juuri noin ja niin ja näin. Ei se usko. Tietenkään. Kun se tietää kaiken paremmin ja siksi mikään olemassa oleva ei ole oikein, koska ne pitää olla jotenkin kuitenkin toisin.

Luulin siis täten kohdanneeni sen, jota kaikkein vähiten arvostan. Mutta erehdyin taas.

Pohjat vetää sittenkin se toinen tyyppi, joka kuuntelee tätä väninää tietämättä asiasta senkään vertaa ja nyökyttelee hyväksyvästi ja menee ja kertoo seuraavalla, isommalla, areenalla, että asia pitäisi olla niin ja näin. Ollenkaan ottamatta huomioon tai tajuamatta tai haluamatta kuunnella, että se asia on hoidettu jo kymmenen vuotta juuri noin ja niin ja näin. Ja vaikka ei olisikaan, niin omanaan esittämänsä ajatus ei ollut hänen alun alkaenkaan.

En tänään arvosta myöskään Elisan teknistä tukea enkä uuden Blogilistan tekijöitä.

Jälkipuheet

Hmm, ei onneksi kuulosta tutulta.

Sen sijaan voin kyllä kertoa ärsyyntyväni isoegoisista asiantuntijoista, joille on ylittämätön kynnys sanoa "en vielä tiedä" tai "tarvitsen aikaa selvittääkseni tämän". Näiden lyhyiden ja ymmärrystä lisäävien lauseiden asemesta saa kuulla jumalattoman määrän sanapöhöä, ärtynyttä tiuskintaa tai järjettömiä vaatimuksia. Kestää useamman kuukauden, ennen kuin oppii tajuamaan että tyyppihän vain bluffaa hädissään, kun luulee että muiden arvostus laskee jos hän ei salamana jotain asiaa tiedä, osaa tai hallitse.

Sitä onkin oppinut työelämästä oleellisimman, kun on oppinut, että tyypithän bluffaa. Säästyy kallista aikaa, kun ei ryhdy turhanpäiväisiin selvityksiin ja hommiin ennen kuin on saatu se tyyppi paikalle, joka ei bluffaa. Sen kanssa sitten asiat hoituvat yleensä luonnikkaasta.

Nämä kaikki sanapöhötautia sairastavat ja muuta liirumlaarumia sisuksistaan suoltavat haaskaavat kaikkien aikaa. Ihmettelen minä suurestii, että ihanko totta niitä oikein uskotaankin. Kai sitten. Vai eikö kukaan vaan koskaan kehtaa sanoa, että hei, voit lopettaa tuon, emme me kukaan ole edes uskovinamme.

Rehellisempää on sanoa suoraan, että en tiedä nyt enkä vielä ymmärrä edes, mistä puhut mutta otan selvää ja palaan asiaan. Näin minä olen säästynyt paljolta turhalta työltä.

Jos kommenttisi ei tule näkyviin, se on valitettavasti joutunut tahtomattani spämmifiltteriin ja sinne joutuneista en saa mitään ilmoitusta. Käyn mahdollisimman usein vapauttamassa siellä piileksivät. Olen pahoillani.



Tilaa RSS-syöte

Kuka?

Juttutupa