« Nainen ja mies hempeilevät, osa herratiesmones | Pääsivu| Juhannuksen muistilista »

Sympatian kanssa ehkä hiukan tullaan hidastelemaan

No nythän sitä on taas ryhdyttävä ääneen hämmästelemään eräitäkin nerokkuuden ilmenemistiloja. Siis nämä rekkamiehet. Sehän juurikin paljon auttaa, että vie miljoonalta ihmiseltä hermot jumiuttamalla juhannusliikenteen. Nimenomaan kannattaakin koetella pinnan pitävyyttä niiltä ihmisiltä, jotka joutuvat ne tulevat kohonneet kuljetusmaksut maksamaan leivän, vessapaperin ja grillimakkaran hintojen korotuksina. Ehdottomasti on mielekästä odotella ymmärrystä torstaina sinne rekan nuppiin.

Etenkin sen jälkeen, kun on rysäytetty muutama hidastelun aiheuttama ohituskolari. Siinä on hyvä rekkamiehen keräillä sympatiapisteitä ojan pohjilta ruumiiden vierestä.

Jälkipuheet

Hmm... jollain tavalla ymmärrän hädässä olevia yrittäjiä, mutta olen sikälis samaa mieltä, että pikkuisen väärään paikkaan kohdentuu mielenilmaus. Ehkä ministerien autosaattue olisi osuvampi kohde?

Kyllä minäkin ymmärrän, tavallaan. Mutta jos yrittäjä tekee huonon sopimuksen, josta ei pääse irti, niin oikea osoite osoittaa mieltä ei ole se osapuoli, joka on asiaan täysin syytön.

Vastuukysymyksistä olisin rekkakuskina hyvin huolissani: jos aiheuttaa haittaa liikenteessä ja haitasta syntyy uhreja, niin millä perusteella haitan aiheuttaja ei olisi syyllinen.

Sasso. Tämä on niin tyypillistä ihmiskäyttäytymistä:"mulla menee huonosti, joten mä teen niin että muillakin menee huonosti! Enkä kasva aikuiseksi! ENENENEN!"

Jos OIKEASTI haluttaisiin parantaa kuljettajien tilannetta, niin saisivat ensinnäkin itse yhtenäistää rivinsä: kaikki pyytävät sellaista hintaa että saavat omat takaisin, EIKÄ kukaan ala rikkuriksi.

Toisekseen saisivat kasvaa aikuisiksi.

Panee niin vihaksi tuollainen idiotismi...mutinaamutinaa...

Pikkasen huvittavaa (mutta vain pikkasen, koska vihaksi pistää enimmäkseen) on katsella, kun rekkamiehet lehtien palstoilla pullistelvat ja ovat niin tohkeina, kuinka heitä ei poliisit pelottele.

Kyllä ne jumankaviva pelottelee, jos liikennettä haitataan.

Jos alkavat oikeasti kampanjaansa, niin minä laitan juhannuksen jälkeen jarrut pohjaan joka kerta rekan edessä. Siinähän sitten kärvistelevät kahtakymppiä.

"Jos alkavat oikeasti kampanjaansa, niin minä laitan juhannuksen jälkeen jarrut pohjaan joka kerta rekan edessä."

Haa! Kosto! Tuohon jos mihin jopa järjestäytymistä vieroksuvat suomalaiset yhtyvät sankoin joukoin!


Pakkoko sinne rekkojen ja ruuhkan sekaan on lähteä? Paras protesti bensan hinnan korotuksia ja rekkaruuhkia vastaan olisi jäädä jussiksi kaupunkiin.

exme, joukossa on voima :)

Nainen ratissa, käsittääkseni rekkakuskit eivät protestoi bensan hinnan korotuksia vastaan vaan omia, itse tekemiään huonoja sopimuksia vastaan, jotka estävät kuljetusmaksujen nostamisen. Sikäli irvokasta, että ne tosiaan on ihan itse tehty. Ja ne tiet ovat siellä tosiaankin kaikkien vapaasti käytettävissä ja ihan silloin, kun se yksityinen ihminen haluaa tai tarvitsee tai sattuu huvittamaan sitä käyttää.

"Pakkoko sinne on lähteä" -kortti on sanonko mikä kortti. Tai no, onhan se kortti korttien joukossa, jos tosiaan on sitä mieltä, että lain rikkominen on ihan OK. Vähän sama asia kuin olisi sitä mieltä, että ne, jotka ajaa ylinopeutta saavat ajella ja sallittua nopeutta ajavat jääkööt kotiin pois jaloista

Eikös ne taistele myös sitä kohtaan, että J. Katainen ei suostunut keskustelemaan diesel-veron alentamisesta/poistamisesta/muuttamisesta, vaikka kokkareiden pitäisikin olla yrittäjien ystäviä.

Miusta kyllä ihan hauska läppä kokonaisuudessaan. Ja jo pelkkä uhkailu on saanut niin paljon huomiota, ettei ammattiliitto olisi ikinä pystynyt millään bobhelsinginkään kampanjalla samaan.

Itse matkustan junalla.

Minusta dieselin käyttäjät eivät ole oiketetumpia alempaan polttoaineveroon kuin bensiin käyttäjätkään. Miksi olisivat? Sitähän he halusivat Kataiselta. Miksi Katainen olisi siihen suostunut? Seuraava siirto olisi ollut, että bensiinin käyttäjien verot olisi saatava samalle tasolle kuin dieselin käyttäjien.

Huomion arvoista on, että yleisesti tunnutaan hyväksyvän liikenteen vaarantaminen eli tahallinen vaaran aiheuttaminen eli yllyttäminen lain rikkomiseen ja ehkä hengen menetyksiin.

Vähän samaa meininkiä kuin täällä Tampereella kaiteeseen hurjastelleen nuoren kuskin isän puheissa, kun hän tuomitsi tunnelin pylväät, jotka erottavat jalankulkijat ajotiestä. Mutta ei suinkaan tuominnut poikansa hurjastelua.

Vai siis liittyikö se siihen, että kuljetusala olisi saanut jotenkin erilaiset verosysteemit. Voisihan näitä asioita tietysti tarkistaa, mutta kun laiskottaa :) Ja jos vedetään globalisaatiokortti, niin moni ongelma pienenisi jos Kiina ja Intia lopettaisivat polttoainehintojen subventoinnin tahoillaan.

Totta kyllä tuo, ei laittomuuksiin pidä kannustaa, lievennän tietysti sen verran. Mutta jos Tehy ei olisi uhannut suurlakolla, niin ei olisi sitä muutamaakaan prosenttia tullut korotusta. Ajatus siitä, että kansalaisellakin on mahdollisuus vaikuttaa, on minusta yleisesti ottaen hyvä juttu.

Globalisaatio-kortti oliskin hyvä pelta. Jo vain auttaisi moneen asiaan.

Muuten olen sitä mieltä, että kansalaisvaikuttamisesta pitäisi tehdä sillä tavalla toimiva, että kaikilla ammattiryhmillä olisi samat keinot. Ei niin, että sairaanhoitajat, rekkakuskit, roskakuskit ja lääkärit, joiden hidastelu tai irtisanoutuminen halvauttaa koko kituvan yhteiskunnan, voivat ainoina pelata kansalaisvaikuttamiskorttipeliä. Mitä se sellainen vaikuttamisdemokratia on, että esimerkiksi kirjastonhoitajilla ei ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa. tai etnomusiikin dosenteilla.

Jos tehtäisiin niin, että aina, kun joku ryhmä haluaa jotain, sillä olisi joku lakisääteinen haittaamiskeino. jha sama konsti kaikille. Siinä olisi demokratiaa.

Tämä tyyppi, tämä Matikainen, muuten ei sitten itse omista edes kuljetuslupaa, saati ajokalustoa. Hän on tyyppi, joka haalii kuljetettavia kontteja ja halvinta mahdollista kuljetusta niille eli omien sanojensa mukaan on logistiikkayrittäjä. Jotkut nimittäisisvät häntä paljon pahemmilla nimityksillä. Mutta, hän on juuri se tyyppi, yksi niistä, joiden takia kuljetuslan tilanne on se, mikä on. Ja nyt se tyyppi uhkailee sulkea satamat ja tukut. Aika isolla suulla puhuttu.

Anonymous kirjoittaa hyvin. Viimesyksyinen sairaanhoitajien lakkouhkaus on (minun) muistissa ihan hyvin. Silloin sisar hento valkoiset kohauttelivat harteitaan, koska 'ei ole heidän vikansa jos joku kuolee hoidon puutteessa lakon vuoksi. Koska se on valtiovallan tehtävä järjestää hoito'.

Minun äitini sairastaa kurkkusyöpää ja hoidon aloittamista siirrettiin monella kuukaudella lakon vuoksi. Hän on nyt saattohoidossa. Hän ei saanut edes mahdollisuutta. Eikä ole tupakoija, vaan tavallinen ikänsä työtä tehnyt raitis ja savuton nainen.

Ja sitten nousee tällainen haloo liikenteen hidastamisesta! Rekkamiehet voivat kohautella harteitaan, että ei ole heidän vikansa jos joku kuolee onnettomuudessa, ...

Tuolla aikaisemmin joku ilmoitti kuljetusyrittäjien tehneen huonon sopimuksen kun sitä ei voi muuttaa kesken sopimuskauden. Yritysten väliset sopimukset tehdään yleensä määräajaksi: kuljetussopimukset 3 -6 kk ajaksi, pakkaustarvikkeet vuoden sopimuksella, leipomotuotteet 3 kk, kumi- ja muovituotteissa on vuoden sopimukset, elintarviketoimitukset 1 v sopimukset, koulukyydit 1 v sopimukset, lumenajotyöt 1 v sopimukset jne jne. Jos yrittäjä ei suostu kiinteään hintaan sopimuksen ajaksi, ei tule kauppaa. Kilpailija sitoutuu siihen mielellään. Ihan joka alalla.

Jos kommenttisi ei tule näkyviin, se on valitettavasti joutunut tahtomattani spämmifiltteriin ja sinne joutuneista en saa mitään ilmoitusta. Käyn mahdollisimman usein vapauttamassa siellä piileksivät. Olen pahoillani.



Tilaa RSS-syöte

Kuka?

Juttutupa