« Aika rientää | Pääsivu| Joulu mielellä »

Ihmeiden aika ei ole ohi

Kun henkilö A laittaa B:n pankkitilille keskiviikkona rahaa, niin eurot poistuvat A:lta välittömästä mutta näkyvät B:n tilillä vasta perjantaina. Kuinkahan paljon maailmassa on joka hetki rahaa tuossa kummallisessa mustassa aukossa ja kuka saa niiden rahojen korot? Kysyjä ihmettelee myös, että liekö ihan tarkoituksellista tämmöinen. Ihan vaan, kun ajattelee, että kuuhun kyllä mennnään.

Muitakin ihmeitä on ihmetyttänyt. Eilen jonotin Elisan häiriöilmoitukseen ja 18 miljoonaa kertaa kuuntelin You got under my skin [voisitte siellä hei pidenpää hiukan sitä musiikkinauhaa eikä olisi pahitteeksi vaikka vähän päivittää sitä muutenkin], vastailin ihan ihmisäänellä ihmisääniautomaatin kysymyksiin [ei enää painellakaan ykkösiä ja kakkosia] ja sain kuin sainkin kahden tunnin odottelun jälkeen oikean ihmisen linjan päähän. Testailun ja pingailun jälkeen ystävällinen neiti Elisa totesi, että näyttäisi siltä, että internet ei siellä toimi. No kidding. Siksihän minä sinulle soitin. Mutta ystävällisesti kaikki. Ihmeiden aika ei ole ohi. Ja totta tosiaan; kertaakaan ei kysytty, että oletko resetoinut modeemin.

Suurinta ihmetystä kuitenkin herättää se, että edelleenkään ei naisten yöpukuvalikoimista löydy kuin niitä iänikuisia hassupaituleita ja söpöjä pastellinsävyisiä nallepyjamia tai liian pitkiä mutta muuten hyväksyttäviä Marimekon raitapaitoja. Missä on tyylikäs mustavalkoinen yksinkertainen yöpuku, jolla kehtaa esiintyä jouluna anoppilassa.

Oho. Elisa lähetti juuri tekstiviestin, että vika on korjattu ja AL:n Valo-liite kehuu erinomaiseksi viiniä, joka tuoksuu lantulle ja navetalle. Elämme ihmeellisiä aikoja.

Jälkipuheet

Ylipäätänsä näinä tietoteknisinä aikoina ihmetyttää, että pankkien välinen rahaliikenne kestää niin kauan. Rahaa voi kyllä siirtää yhdessä iltapäivässä ulkomaille, mutta ei oman pankin vieressä olevaan kilpailevaan pankkiin.

Postipakettikin kulkee nopeammin vaikka se pitää ihan autoilla ja käsipelin järjestää paikasta toiseen. Joku salaliitto tuohon rahan panttaamiseen täytyy liittyä. Pankin viskaalit tietty rakentelevat kelohonkahuviloita Lappiin meidän korkorahoilla.

Sinä oot kyllä vaan niin mahtavan hauska kirjoittaja :) Onnistut saamaan ihan tavallisistakin arkiasioista hauskaa irti, sen takia näiden juttujen lueskeleminen onkin niin kivaa. On ollut ihan hirveitä ja stressaavia työpäiviä, mutta aina kiireen keskellä on hauska lueskella mitä oot kirjoittanut.

Ja tuollaiset kommentit pitävät kirjoittajan naaman iloisessa virneessä ainakin aina ensi keskiviikkoon asti yhtäjaksoisesti ja sen jälkeen aina tarvittaessa, jos naama uhkaa mennä myrttyyn.

Kiitos!

Sulla on muuten ihan ylihieno paita.

Rahan viivytys on tosiaan ihan tarkoituksellista toimintaa, jossa siirtävä pankki kerää itselleen korkohyödyn väliin jääviltä päiviltä. Näin minulle kerrottiin ollessani paikallisessa säästöpankissa kesätyöntekijänä kultaisella -80-luvulla. Jo silloin olisi ollut teknisesti mahdollista saada rahat samana päivänä vastaanottajalle asti.

Hoppuhallin sivulla kaupittelevat noista yllä mainituista Nanson yöpuvuista Köynnös-pyjamaa, joka täyttänee esittämäsi kriteerit. Sikäli kun siinä saa olla housut. :)

Kiitos Almalle. Nanso taitaa pelastaa kasvoni. Se mustavalkoinen on vallan hyvä ja muutama muukin varteen otettavia. Hyvä. Yksi asia hoidossa. Nyt täytyy enää keksiä joululahjat.

Se on muuten justiinsa tuo Köynnös, kun tulee pukemaan minua.

Vai näin se sitten oli. Että pankki ne rahat ja korot panttaa. Ei ole röyhkeydellä rajaa.

Hyvä hyvä, Nanso-agentin työ on jälleen onnistunut.

HH on ihan ok, mutta kannattaa poiketa myös Penkolassa (Nokialla). Sieltä löytyy Nansolta uutta ja vanhempaa mallistoa, saattaa tarttua mukaan myös muuta retroa.

Se myös maksaa ihan sairaasti, jos tilille laittaa paljon rahaa ja se häviää sieltä samantien, siis ennen arvopäivää. Tulee näet negatiivista korkoa.

Yöpaidat ovat ihan jees.

Alman löytämä Nanso on jees mutta pääsääntöisesti eivät todellakaan ole. Paidat on liiian pitkiä tällaiselle hukkapalalle ja liian vaaleanpunaisia näin mustavalkoiselle ihmiselle.

Korkoasiat on kummallisia. Äkkipäätään sitä luulisi, että rahat ovat aina jonkun rahaa ja sen saman tyypin korkoja ne kasvattavat. Eli jos rahat on tilillä, niin miten niistä voi joutua maksamaan negatiivista korkoa. Sen vielä ymmäärrän, että eivät kasva korkoa mutta että miinukselle.

Jos kommenttisi ei tule näkyviin, se on valitettavasti joutunut tahtomattani spämmifiltteriin ja sinne joutuneista en saa mitään ilmoitusta. Käyn mahdollisimman usein vapauttamassa siellä piileksivät. Olen pahoillani.Juttutupa

Tuoreet

Kipot ja kuvat

LöytölaatikkoVitriini

Kahvihuone

Naapurusto

Muita blogeja

Vuokraisäntä

Kellari

Pannuhuone

Powered by
Movable Type 4.0