Pizzaa

ruokaa

Vaihtelua mansikkajutuille: pizzataikina on nyt kohoamassa. Kohoamisen jälkeen se päätyy jääkaappiin lepäämään ja joskus kolmen maissa pyöräytän siitä pizzan. Resepti on perinteinen Penninvenyttäjän keittokirjan resepti, korvasin tosin osan vehnäjauhoista durumjauhoilla. Täytteiksi on tiedossa tomaattipyrettä, salamia, herkkusieniä, ananasta ja mozzarellaraastetta.

Minusta olisi jotenkin syvällisen väärää ostaa valmiita pizzapohjia kaupasta. Pizzataikinan tekeminen on leppoisaa ja helppoa. Vaivattavaa ei ole paljoa, verrattuna vaikkapa pullataikinaan tai pastataikinaan.

En ole viime aikoina leiponut juuri muuta kuin pizzapohjia. Pitäisi, pitäisi. Viikonloppuna Johannan vanhempien mökillä käydessä kopioin reseptejä Kotiliedestä ja keittokirjasta. Tiedossa on siis pitaleipiä, nan-leipiä, focacciaa ja pizzaleipää. Kotilieden pizzaresepti on mielenkiintoinen: vettä, hiivaa ja öljyä tulee saman verran kuin tavallisessa reseptissä, mutta jauhoja yli tuplaten. Reseptistä tulee neljä pizzaa. Mielenkiintoista.

Pizzakutsut voisi järjestää joskus, jos saisi aikaiseksi. Asiasta innostuneet kaverit saavat yllyttää.

Pizzanystäville lisävinkki: Mamma Mia! on suorastaan maukas korttipeli, jossa pelaajat väsäävät pizzoja kilpaa. Suosittelen!

Julkaistu
Kategoria(t): Ruoka