POPFile

tietokoneet

Nollasin POPFilen tilastot, tarkkuusprosentti kun oli jumittunut noin 97% paikkeille. Uskon tarkkuuden olevan parempi, alkuvaiheen opetus vain huonontaa tilastoja.

Vajaan viiden kuukauden aikana (30.3.-22.8.) postia kertyi 13450 viestiä, joista spämmiä oli hulppeat 9634. Aika läjä siis. Tällä hetkellä spämmiä tulee entistäkin enemmän, koska lajittelen Sobig.f-viestit roskapostiksi.

Suosittelen POPFileä ehdottomasti kaikille, jotka kaipaavat helppoa ja tehokasta ratkaisua roskapostiongelmaan. Itse käytin alunperin yksinkertaista postiohjelmalla tehtävää suodatusta (kaikki postituslistaviestit lajitellaan omiin kansioihinsa, sen jälkeen kaikki viestit, joita ei ole osoitettu omiin osoitteisiin heitetään bulkkikansioon – karsii ison osan spämmistä, mutta ei kaikkea), josta siirryin tehokkaampaan SpamBounceriin. SpamBouncer ei kuitenkaan ole niin hyvä ratkaisu kuin POPFile – POPFile on helpompi käyttää, tarkempi ja osaa lajitella posteja muutenkin kuin akselilla roskaa/ei-roskaa.

Jos siis inboxiin kertyvien roskapostien määrä alkaa turhauttaa, kannattaa kokeilla POPFileä. Se on turvallinen ratkaisu, joka ei tuhoa asiallisia posteja. Itse olen ohjannut spämmin roskikseen, jonka sisällön postiohjelma tuhoaa automaattisesti, kun ohjelman sulkee. Ennen sulkemista vilkaisen otsikot läpi – roskien seasta on löytynyt asiallisia viestejä vain muutaman kerran. Tarkistus on kuitenkin paikallaan, sillä en usko, että mikään ohjelma voi olla sataprosenttisen varma. Vaiva on kuitenkin varsin pieni.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet