Najponk

musiikin kuuntelu

Posti toi tänään tsekkiläisen Najponk Trion levyn Autumn in New York. Tämä oli vähintäänkin yllätys. Se, miksi levyn sain, juontaa juurensa parin vuoden taakse.

Olimme Johannan kanssa kaksi ja puoli vuotta sitten toukokuussa Prahassa. Se on hieno kaupunki ja tunnettu hyvästä jazzista. Näin ainakin matkaoppaiden mukaan. Siksipä ajattelin tsekkijazz-levyn olevan hyvä tuliainen. Pyysin levykaupassa suosituksia, sain kolme levyä kuunneltavaksi ja päädyin Robert Balzar Trioon. Kirjoitin arvostelun, jonka levyn julkaisseen Cube-Metierin Pavel Vlcek sattui lukemaan. Tämän johdosta Vlcek lähetti minulle elokuussa Yvonne Sanchezin Invitation-levyn.

Sittemmin en ole Vlcekista kuullut tahi Prahassa käynyt, vaan tänään sain tosiaan yllätyspaketin Tsekistä. Paketista löytyi Najponk Trion uutuuslevy, joka on täynnään letkeää pianojazzia. Aiheesta kiinnostuneiden kannattanee tutustua. Toivottavasti saan jatkossakin kuultavaa Tsekistä!

Julkaistu
Kategoria(t): Musiikki