Kiki, Candyman

tv ja elokuva

Eilen katseltiin kaksi hyvin erilaista elokuvaa. Hayao Miyazakin Kiki’s Delivery Service oli todella hurmaava piirroselokuva, jonka juonessa ei juuri negatiivisia hahmoja esiintynyt. Kiki selvisi kohtaamistaan ongelmista varsin nopeasti – aina jostain löytyi jotain hyvää. Elokuva olikin juoneltaan kovin lapsellinen, mutta ehdottoman hyvässä mielessä. Kiki on kevyttä katsottavaa, josta jää takuuvarmasti hyvä mieli. Suosittelen! Teknisesti elokuva oli tuttua Ghibli-laatua. Kiki oli söpö, mutta ykköspalkinnon söpöilyssä vei kuitenkin Kikin kissa Jiji.

Candyman 3: Day of the Dead olikin sitten vähemmän positiivinen kokemus. Ainoa hyvä juttu, joka elokuvasta mieleen jäi oli Dia de los Muertos -festivaali, joka on samannimisen korttipelin ansiosta kiinnostuslistallani. Muutoin elokuva oli yhtä huonouden riemujuhlaa. Stereotyyppisiä henkilöhahmoja, käsittämätöntä kliseepuppudialogia, aivan liikaa verta ja Candymania (jos elokuvan päämörköä näytetään jatkuvasti, latistuu kauhuelementti hyvin pian)… Ei siis juuri mitään hyvää. Kaikkea sitä katseleekin…