Sähköposti

tietokoneet

Sähköpostiohjelmani lakkasi toimimasta tänään. Luulin rakkaan POPFileni hajonneen, mutta ongelma olikin itse postiohjelmassa. Thunderbirdin päivittäminen versioon 0.4 pelasti tilanteen.

POPFilestä luopuminen tekisi kipeää. Toista yhtä hyvää suodatinta en tiedä. Monet vastaavaan tekniikkaan perustuvat filtterit tuntuvat tekevän jaon akselilla spämmiä tai ei spämmiä, POPFilellä pystyy jakamaan viestin täysin mielivaltaisiin laatikoihin. Se on hieno ominaisuus.

Lisäksi POPFile pitää tilastoja. Nollasin tilastot viimeksi elokuun lopussa. Siitä on nyt melko tasan puoli vuotta, jona aikana postilaatikkoon on tullut noin 27 000 viestiä. Viestejä kolisee noin 140 kappaletta päivässä, siis. Onko se paljon vai vähän? Sanokaa te (ihan oikeasti, sanokaa: miltä tuntuisi saada 140 viestiä päivässä, vai saatko enemmän?).

Jos kaikki 140 olisivat henkilökohtaista tai edes kiinnostavilta postituslistoilta tullutta postia, olisin helisemässä. Käytännössä spämmiä on noin 60%, postituslistoja 35% ja loput reilut viitisen prosenttia henkilökohtaista. Käytännössä henkilökohtaiseksi luokiteltuja viestejä tulee siis kymmenisen kappaletta päivää kohti, eikä niistäkään kaikki ole ihan oikeita viestejä oikeilta ihmisiltä.

Numeroista voi kuitenkin päätellä ainakin sen, että olisin todella pahasti hukassa ilman kunnollista suodatusta. Jos joka päivä yhdessä laatikossa olisi se 140 viestiä, menisi viestien käsittelyyn aikaa paljon nykyistä enemmän. Nyt voi antaa postituslistaviestien kolista omiin laatikoihinsa ja spämmin suoraan roskiin, energiansa voi keskittää olennaiseen. Vielä kun saisi enemmän nostettua esiin postituslistoilta ja muustakin postista sitä kiinnostavinta osuutta… Paljon on kehittämisen varaa, siis.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet