Blogiohjelma

tietokoneet

Blogisoftaa etsivien kannattaa tarkistaa WordPress. PHP- ja MySQL-kombinaatiolla toimivan ohjelman asentaminen sujui nopeasti ja helposti. WordPress näyttää ihan vakuuttavalta tavallisimpiin tarpeisiin. Minä en aio vaihtaa, mutta uutta blogia aloittavien kannattaa tutustua.

Laajempaa sisällönhallintaa kaipaavien taas sopii tarkistaa Drupal, jolla rakentaa varsin vaivatta laajankin sivuston esimerkiksi jonkun yhteisön käyttöön. Itse siirtänen Suomen Diplomacy Seuran sivut Drupalilla toimiviksi, kunhan saan hallitukselta hyväksyntää.

Drupalista löytyy noin miljoona ominaisuutta helposti liitettävien moduulien muodossa. Tulee vähän mieleen Sveitsin armeijan linkkuveitsi, sen verran monipuolisin ominaisuuksin Drupalia on siunattu. Käyttäjille voi jaella oikeuksia eri tavoin, joten vastuuta sivuston eri osista voi hajauttaa erilaisille ihmisjoukoille.

Jos tehtäväksesi on annettu yhteisön nettisivujen väsääminen ja voit käyttää MySQL-tietokantaa, vilkaise Drupalia. Se kannattaa!

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet