Erikoista spämmiä

tietokoneet

Saan tätä nykyä varsin kummallista spämmiä. Eräs nimeltämainitsematon yritys jättää lokeihini valheellisia vittaustietoja. Eilenkin heidän sivuiltaan näyttää tulleen kymmenisen kävijää minun sivuilleni. Heidän sivuillaan ei luonnollisestikaan ole linkkiä minun sivuilleni.

Homman idea on se, että jotkut webmasterit pitävät viittauslokejaan julkisesti näkyvillä – en ymmärrä käytäntöä, mutta sitä tämä firma kuitenkin hyödyntää. Linkin saa kätevästi näkyviin tällaisille sivuille, ja se lisää luonnollisesti näkyvyyttä hakukoneissa. Törkeää rikollisuutta, sanon minä.

Aiheesta on kirjoitettu kipakka blogikirjoitus. Spämmääjiä voi estää kieltämällä heiltä pääsyn sivuille, ohjeita siihen löytyy vaikkapa Totem to Temple -blogista. Thiemo Mättigilla on asiaan teknisempi ratkaisu. Itse tyydyin lisäämään pari spämmeriä kieltolistalleni, jossa oli jo valmiiksi pari yli-innokasta hakukonetta.

Kaikkea sitä keksitäänkin.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.