Ristikkolehtien vaikeustaso

lautapelit

Ostin perjantaina matkatekemiseksi ristikkolehden. Ristikoiden täyttäminen on yleensä hauskaa, mutta ristikkolehtien ostaminen ei. Valikoimaa on aivan liikaa ja useimmat lehdistä ovat hyvin samanlaisia. Lehtien vaikeustaso tosin vaihtelee, mutta en ole oikein vielä keksinyt hyvää vakiolehteä, jonka ostamalla saisin sopivia ristikoita. Tämänkertainen ostokseni, Ristikkokärpänen, oli vähän liian helppo. Pohjanoteeraus oli vihje "ajattelu", jonka vastaukseksi tuli "aattelu". Sanasto oli muutenkin aika kepoisaa. Ja jos muuten ei ollut vielä tarpeeksi helppoa, niin samat vihjeet toistuivat useissa eri tehtävissä. Vihjekuvina käytettiin vielä tyylikkäästi paria Gary Larsonin piirrosta ja todennäköisesti täysin luvatta. Ainakaan tekijänoikeuksien haltijoista tai tekijöistä ei ollut mitään mainintaa.

Sanaristikot ovat vähän hankala laji, koska en ole niissä erityisen hyvä. Nämä nyt olivat aivan liian helppoja, haastetta ei kauheasti riittänyt, mutta eipä se ole sekään kivaa, kun ei mitään ymmärrä. Tuntuu, että vaikeita ja helppoja ristisanoja löytää helposti, mutta missä ovat keskinkertaiset?

Julkaistu
Kategoria(t): Pelit