Tyttö ja helmikorvakoru

tv ja elokuva

Taidemaalari Johannes Vermeerin taulun mukaan nimetty Tyttö ja helmikorvakoru oli mielenkiintoinen ja miellyttävä elokuva. Pukudraaman tyyliin lavastus ja historiallinen ilmapiiri oli erinomaisen hyvin kohdallaan. Juoni kantoi koko elokuvan ajan, vaikka tarina ei sinänsä ikimuistoinen olekaan. En usko, että elokuva jää mieleen suurena elämyksenä, mutta ehdottomasti rahan arvoinen kokemus se oli. Suosittelen, jos historiallinen draama aihepiirinä kiinnostaa. Scarlett Johansson oli tietysti tyypilliseen tapaansa todella upea. Colin Firthkin teki varsin mainion työn Vermeerinä.

Elokuvan tapahtumilla ei ole tiettävästi mitään historiallista pohjaa. Jos aihe kiinnostaa enemmänkin, Girl with a Pearl Earring: An In-Depth Study käsittelee asiaa kattavammin.