Kulutusopetus

Älä osta mitään -päivä meni ohi vähän puolihuomaamatta. Ostimme ruokaa ja kahvilapalveluja. Ei ole syyllinen olo, ei sitten yhtään.

Sain kuitenkin nokkelan kulutusvinkin. Chris Farrellin blogista löytyi kirjoitus New Essen Games, jossa mies ruotii Essen-ostoksiaan. Farrell arvioi ostoksiaan radiosta kuulemansa kolmen syyn periaatteen mukaan.

[O]ne of the guests mentioned that in order to keep her collection under control and keep from buying everything, she had to have three reasons to buy a random record that she came across (they don’t necessarily have to be good reasons – cool cover art or an intriguing track name were OK – just reasons).

Siinäpä hyvä idea: ennen kuin ostaa mitään turhaa, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään ja keksiä ne kolme syytä. Ehkä se vähentää turhia ostoksia, ehkä ei, mutta tuleepahan ainakin mietittyä.

Julkaistu
Kategoria(t): Sekalaista