Movable Type -vaikeuksia

tietokoneet

On Movable Typessä heikkoutensakin. Blogini keskeinen osa on ollut muiden sivujeni viimeisimmät otsikot. Kullakin sivulla on oma RSS-virtansa, joka kertoo, mitä sivuilla on viimeksi tapahtunut. Niitä voi lukea RSS-lukijoilla, jos haluaa pysyä päivitysten suhteen ajan tasalla, mutta niitä voi hyödyntää myös koneellisesti. Kuten tässä tapauksessa: blogiini on kerätty muiden sivujeni otsikot. Näppärää.

Mutta ei Movable Typessä. Nucleuksessa homma kävi erittäin kätevästi NewsFeed-pluginilla. Movable Typeen on olemassa MT-Feeds, mutta sitä en yksinkertaisesti saanut toimimaan pitkänkään säädön jälkeen. Jotain Perl-kirjastoja pitäisi asentaa, eikä se ole mitenkään erityisen helppoa tai mukavaa.

Siellä ne otsikot kuitenkin paistattelevat, vaikka MT-Feeds ei toimikaan. Ratkaisuun käytettiin luvattoman paljon purkkaa ja luovuutta, mutta mikäs siinä, kun se kerran toimii. Tuotan otsikot nimittäin edelleen Nucleuksen NewsFeedillä. Nucleuksen skinejä voi muokata rajoituksetta, mistä oli iso ilo jo siinä vaiheessa, kun toin Nucleuksen merkinnät Movable Typeen. Varsinaista export-toimintoa Nucleuksessa ei ole, mutta tein skini-templaatti-yhdistelmän, joka tuottaa Movable Typelle mieluista formaattia.

Tällä kertaa tein skinin, jossa ei ole muuta kuin NewsFeedin tuottamat otsikot. Kahdesti päivässä wget hakee sivun sisällön tekstitiedostoon, joka lyödään paikalleen etusivulle. Huikean näppärää. Wgetin käyttäminen on vähän ylimääräinen mutka, joka täytyy tehdä, koska Movable Type liittää vain paikallisia tiedostoja.

Ratkaisu on tietysti aika työläs, jos Nucleusta ei löydy jo valmiiksi, mutta minun tarpeisiini tämä sopi erittäin hyvin. Muille toivotan onnea MT-Feedsin asennuksen kanssa.