Jouluherkut

ruokaa

Puhutaanpa ruoasta. Joulun viralliseen ruokalistaan on Johannan vanhempien tarjoamien perusherkkujen lisäksi kuulunut jo kahtena vuonna oma kalkkunapaisti. Tänä vuonna sitä täydennettiin herkullisella kastikkeella. Johannan taikomassa soosissa oli paistinlientä, kermaa ja Musta Pekka -juusto. Ei kai tuollaisilla aineksilla voi mennä vikaan. Kalkkuna olisikin ollut ehkä vähän kuivaa ilman kastiketta. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että ensi vuonna kalkkuna saattaa tehdä tilaa possulle, mutta saa ny nähdä.

Herkkupuolelta on pakko mainita Johannan kummeilta saatu hedelmäkakku. Erinomaista, eikä tarvinnut itse väsätä omaa versiota. Sen sijaan teimme piimäkakkua. Se ei aivan onnistunut – maku kyllä toimii, mutta koostumus oli hieman liian tiivis. Lisää kohotusaineita, siis. Täytyy koettaa uudestaan jossain vaiheessa ja raportoida sitten reseptin kera. Kakku on itsessään kuitenkin hyvä.

Kakkujen seuraksi korkkasin vihdoin Madeiralta tuodun madeirapullon. Jollakin on leikannut suunnitteluvaiheessa, sillä pullossa on näppärästi avattava ja suljettava korkki. Se on tarpeen, sillä madeiraa juodaan vähän kerrassaan – viinihän säilyy avattunakin jonkun vuoden. Saa nähdä maistellaanko ensi jouluna samasta pullosta vai onko täytynyt ostaa uusi. Madeiralta tuodut Bolo de mel -kakut saavat vielä odottaa parempaa hetkeä – toisen voisi ehkä avata uudeksivuodeksi…

Julkaistu
Kategoria(t): Ruoka