Teuras

Manu Humpin kuvasarja Teuras käsittelee nimensä mukaista aihetta. Kuvasarjan esittelyteksti on tällainen:

Opiskelija-asuntolan kylpyhuone, Praha. Ryhmä vaihto-opiskelijoita haluaa valmistaa ateriansa itse alusta alkaen. Jänikset on ostettu Marian kotoa puolalaisesta pikkukylästä. Paikalle kutsuttu jäniksen teurastuksen tunteva tsekkiläinen opiskelija opastaa Henriä, joka ei ole ennen tappanut ja valmistanut ruoakseen ainuttakaan eläintä.

Heidän tarkoituksensa on oppia tuntemaan ateriansa valmistumisen kaikki vaiheet ja täten kunnioittamaan ruokaansa. Marketin kylmäaltaassa vakuumiin pakattuna lepäävä liha kun ei kerro mitään alkuperästään.

Jälki ei sovi herkille, mutta jos ei vastaavaa ole koskaan nähnyt ja lihansyöntiä harjoittaa, kannattaa vilkaista. Mielenkiintoista on myös kommentointi, jossa nähdään vakuuttavan laaja skaala erilaisia reaktioita.

Julkaistu
Kategoria(t): Kulttuuri