Markkinoiden orja

tietokoneet

Sain tässä taannoin sähköpostia eräästä levykaupasta; pyysivät linkkiä tai mainosbanneria levyarvostelusivulleni. Joskus aiemmin olisin ehkä vastannut tiukasti ei, mutta kun ottaa huomioon, etten välitä sivuista läheskään niin paljoa kuin ennen – edellisestä päivityksestäkin on noin vuosi – ajattelin kokeilla ja tiukan ein sijasta nimesin rahamäärän, jolla banneri sivuille tulisi.

Tunnustan yllättyneeni, kun pyyntöön suostuttiin – siellä se banneri nyt on, ja tuottaa kieltämättä ihan mieltälämmittävän määrän rahaa käytännössä olemattomalla vaivalla. En usko, että se myöskään pilaa kenenkään surffailukokemusta sivulla.

Päätin myös testata Googlen mainostusohjelmaa Music Reviews -blogin puolella. Poistan mainokset, jos niistä ei ole mitään iloa, mutta kokeillaan nyt jonkin aikaa – olen utelias, ja noille sivuille lappaa kuitenkin satunnaista googlaajaa ihan kiitettävällä tahdilla. En myöskään välitä noistakaan sivuista niin paljon kuin joistain muista sivuistani.

Jos Googlen mainokset muuten ärsyttävät, Firefox ja Adblock tekevät puhdasta jälkeä niistäkin.