Akateemista koodaamista

tietokoneet

Päivän ohjelmassa on ollut graduun liittyvän ohjelmistoprojektin koodaamista. Työ etenee! Eilen aloitettu ohjelma osaa jo lukea ja tallentaa asetuksensa levylle! Mikä tärkeintä, ohjelma osaa lukea XML:ää. Tiedonhakuja arvioitaessa tarvitaan relevanssiarvioita, jotka on tässä tapauksessa tallennettu XML:nä (niinkuin kaikki muukin). Tämän päivän varsinainen saavutus onkin SAX-parseri, joka lukee relevanssiarviot levyltä ohjelman omaan tietorakenteeseen. Hiphurraa.

Ensimmäiseksi XML-parserikseni INEXAssessmentParserin rakentaminen sujui yllättävän näppärästi. SAX on kätevä ja helppokäyttöinen viritys, se on sanottava. Sillä pärjäänkin tämän projektin ajan ihan näppärästi, sillä XML:ää ei tarvitse kuin lukea.

Toinen uusi tuttavuus on ollut Ant, joka on erityisesti Java-käyttöön suunniteltu maken korvike. Alkuihmetyksen jälkeen Antin käyttäminen on sujunut kätevästi, ja XML-muotoiset konfigurointitiedostot ovat ainakin minun silmääni make-tiedostoja huomattavasti selkeämpiä ja helpommin rakennettavia.

Sanottakoon vielä se, että PowerBookilla ohjelmointityö on sujunut näppärästi. TextWrangler on käypä editori ja muutenkin kaikki toimii jokseenkin niin hyvin kuin pitääkin. Ainoa ongelma on hieman ahdas näppäimistö, joka lisää kirjoitusvirheiden määrää ja hidastaa paikoin erikoismerkkien hakemista, mutta se on tottumuskysymys. Voisihan tätä pöytäkoneella tehdä, mutta näppäimistöä lukuunottamatta työskentely on kätevämpää OS X:n puolella.

Tänään muuten söhin ensimmäistä kertaa Windowsissa ruudun nurkkia Exposén toivossa – kertonee jotain toiminnon näppäryydestä.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet