« Aamu | Pääsivu| ... on sydämeni tuleen vasta syttynyt ... »

Näitä minä mietin

Nauttikaapa nyt toverit näistä keleistä, nämä tarjoaa teille Mea. Olosuhteiden uhrina olen nimittäin sidottuna sisätiloihin. Kun vapaudun, huomaatte sen kyllä ilmoista. Olen näin ollen viihdyttänyt itseäni mm. katsomalla televisiota enemmän kuin koko vuonna yhteensä. Nyt en aio puuttua ollenkaan tarjonnan ja lupamaksujen tuotos/panos-suhteen epäsuhtaan, kaikkihan me siitä olemme samaa mieltä. Mutta minua on alkanut askarruttaa muutama muu seikka.

- Miksi televisiosssa nainen kääriytyy aina aamuisin vaivalloisesti lakanaan tai jopa peittoon, kun on juuri viettänyt villin alastoman yön miehen kanssa?
- Miksi kaikki tavarat ovat aina vain lipastojen ylälaatikoissa, kun nainen tai mies päättää jättää huusholliin ja pakkaa laukkunsa? Onko lipastoissa alalaatikot vain, jotta ylälaatikko olisi kuvauksellisesti oikealla korkeudella?
- Miksi puhelimen soidessa sitä ensin tuijotetaan tovi ennen kuin vastataan?
- Miten rikosrekisterit löytyvät Internetistä?
- Miten amerikkalaiset muutenkin löytävät Internetistä kaiken vain muutaman klikkauksen päästä? Niillä täytyy olla erinomaiset kyvyt guuglata.
- Paitsi että poliisit eivät löydä samoja tietoja vaan aina joku isä tai äiti toimittaa poliisille ratkaisevan tiedon viime hetkellä sähköpostitse, kun on ensin lähtenyt lopullisesti päästään, jonka jälkeen rikollinen tuhoaa hänen koneensa mutta onneksi posti ehti lähteä vaikka isä tai äiti ei painanut lähetä-nakkilaa ja poliisi tulee viime sekunnilla ja pelastaa.

Näitä minä mietin.

Willie Garvin on ihana. Onneksi Willie päätti ensimmäisen kirjan jälkeen puhua pelkästään kirjakieltä. Kääntäjät voisivat muuten yksissä tuumin todeta, että slangi ei käänny lyontevasti. Ei mitenkään. Mutta Modesty Blaise on ihan ykkönen:


Hänen ihonsa oli pehmeän ruskea. Siinä oli sellainen vivahde, että jos sen olisi pystynyt saamaan pullotetun juoman väriksi, olisi sillä ansainnut kokonaisen omaisuuden.

Jälkipuheet

Jopa mietit syntyjä syviä. Tosi juttu kyllä, ehkäpä Ameriikan ihmemaassa kaikki on toisin. Tai sitten kaikki tekijät kopsivat perusideat toisiltaan. Mielikuvituksen puutettako?
Tai sitten jotain lipastonlaatikkoasiaa ei pidetä niin tärkeänä?

Lakanajuttu on aika mielenkiitoinen oivallus. Näinhän se on. Perin merkillistä. Ettei vaan menis yöunet näitä ongelmia pohtiessa. Että miksi näin on?

Samalla voisi miettiä sitäkin, että tuleeko se tulivuorenpurkaus jossain Kanarian saaren saarista? Tai miksi mansikat maksavat alkuun aivan tuhottomasti, ja niitä kallilla rahalla ostetaan. Ja harmitellaan, kun oli niin kallista. Mutta ostetaan kummiskin. Ja miksi lapsuudessa uudet perunat kuoriutuivat melkein itsekseen? Kun näistä nykyisistä 'uusista' ei saa kuorta irti raapimallakaan.

Ja miksi on fiinimpää kanniskella hellepäivänä Evian vesipulloa Pirkkapullon sijasta?

Miksi, oi miksi?

No nyt pistit kyllä niin pahat, että yöunet menee. Tosinhan sillä ei ole väliä, koska voin sitten nuukkua päivällä.

Mutta perunajuttua voit lakata miettimästä: minä nimittäin tiedän. Perunasta lähtee kuori pyöräyttämällä, kun se on vasta maasta nyhdetty. Mitä kauemmin sen kierto kattilaan kestää, sitä huonommin lähtee kuori. Ja ennenhän perunamaat oli jos ei omassa pihassa, niin ainakin naapurissa tai samassa pitäjässä. Nyt perunat tulee ties mistä kaukaa ja ties milloin nostettuna. Tuskin kuitenkaan koskaan aamulla. Siksi.

Miksi mansikat maistui ennen mansikoille ja nyt eivät miltään?

Miksi taivaan ainoa pilvi on aina auringon edessä? Jos muita pilviä joskus on, niin miksi ne liikkuvat vikkelästi ja se auringon edessä oleva ei liiku mihinkään?

Kanarian saaria en ala kyllä nyt miettimään. Riittää miettimistä siinäkin, että miksi suomalainen tomaatti on parempaa kuin kanariansaarilainen mutta ulkomaan tomaatti on kyllä ulkomailla hyvää.

Niin.

Lakanaan kietoutuminen on perua siltä ajalta jolloin nuoripari nukkui ensimmäisen yhteisen yönsä jomman kumman vanhempien kotona.
Säästeliäissä perheissä tilapäismajoituslakana palvelee usein seuraavana aamuna aamiaispöydän pöytäliinana.
Tuleva anoppi huutaa aamulla aamiaiselle ja pyytää tuomaan lakanan tullessaan pöytäliinaksi.( Itseasiassa kertakäyttölakana ja kertakäyttöpöytäliina ovatkin samaa materiaalia.)

Se miksi puhelimeen puhuttaessa, (etenkin suomalaisissa elokuvissa),vastatessa toistetaan näkymättömän puhujan kysymyslauseet ovat mysteeri minullekin.

Joskus harmittaa myös se seikka että joku on jossain elokuvassa aivan yksin ja kiipelissä. Miksei silloin se kuvaaja voisi laskea hetkeksi kameraansa alas ja päästää ihmistä pinteestä?

No toi selittää lakanajutun, ja senkin, miksi ne on samaa kertakäyttöainetta. Kätevää sinänsä.

No eikö olekin mystistä: ensin tuijotetaan puhelimeen, sitten vastataan, että haloo ja heti se soittaja tietää, että oikeaan osoitteeseen meni. Sitten se coittaja kysyy jotain ja se tähti toistaa kysymyksen. Niinhän me teemme joka päivä. Sitten, kun puhelu loppuu, niin ei mitää heippoja, luuri vaan haarukkaan.

Toi kiipelijuttu on muuten todella traagista silloin, kun luontoelokuvien eläimet on kiipelissä. Kuka valopääkameramies kuvaa sitä, kun iso paha susi jahtaa lammasta ja antaa sen syödä se sitten. Tai kun rasikuri vaanii ja kuvaaja vaan kyttää, että tuleeko hyvää filmiä.

On tämäkin.

No nyt helpotti edes yksi juttu. Perunasyndroomaa on enää turha pohtia. Kun oikein hartaasti kaivelen hataraa muistiani, niin niinhän se oli. Perunapellon vieressä oli ämpäri ja keppi. Potut ämpäriin ja vettä päälle ja eikun pyörittelemään. Johan kuoret lähti. Ja potut oli ihanan sileitä, paitsi niitä pikkuisia nyppyjä? Miksi ne on siinä pinnassa? Että pysyy kuori paremmin kiinni?
Huh, taas uusi ongelma...

Sen Kanariansaarten jutun taidan jättää sadepäivien ongelmaksi. On sen verran iso juttu.

Mutta se tomaattijuttu, siitä en kyllä ole yhtä mieltä. Nykyisin tomaatit ei enää maistu millekään, ellei niitä tiskipöydällä hartaasti kypsyttele ainakin viikkoa.
Ja sittenkin tulos on vähän hiinä ja hiinä. Arpapeliä.
Mutta jos sattuu saamaan Närpiössä kasvatettuja, niin niitä syödessä tulee joskus häivähdys lapsuutta mieleen. Makeelta maistuu ja ilman sokurii vielä.

Pilvijutusta olen samaa mieltä, ja vaikka siirtyy paikasta toiseen, niin se pilvi seuraa perässä? Mistä se tietää?

Lakana/tuleva anoppi/aamiaispöytä. Puppua. Ennenvanhaan ei nukuttu saman lakanan alla ennen papin aamenta. Paitsi salaa. Tai jos sulho pääsi hiippaileman salaa aittaan viileiden pellavalakanoiden väliin. Siitä oli yleensä aika tuhoisat seuraukset. Jotka johtivat papin pakeille kyynelsilmäisen morsmaikun. Ja kireäilmeisen sulhon. Ynnä äkäisen näköiset appivanhemmat. Ja kylän ämmät laskemassa kuukausia sormillaan.

O tempora o mores!

Viikonlopuksi pohdittavaa: Mistä tämä ääni lähtee?

Läps - lits, läps - lits, läps - lits?

Kahvitauolla päädyimme siihen tulokseen, että nämä nykyiset naisten 'pistokkaat' ovat hanurista. Kun pikkuisen jalka hikoaa, niin kävellessä kuulostaa jotenkin tuollaiselta. Ei ole kovin miellyttävää, kun on hiljaista ja yrität kävellä kopiokoneelle kenkien litsahtelematta. Pinnistelee pohkeet krampissa, ettei litsahtelu kuuluisi kaikelle maailmalle.

Ensi viikoksi otankin vanhat mummosandaalit käyttöön. Läpsymättömät ja litsahtelemattomat.

"Hänen ihonsa oli pehmeän ruskea. Siinä oli sellainen vivahde, että jos sen olisi pystynyt saamaan pullotetun juoman väriksi, olisi sillä ansainnut kokonaisen omaisuuden."

Onko tämä juuri se kaunis rusketuksen sävy, josta kerroin erästä blogaajaa kuvatesssani?

Eikö Närpiö ole Suomea? Haardli mutta silti. MOT.

Mitä varten muuten tuli aina pilvet ja hongat humajasi ja niitä sitten kameramies ylöspäin tähtäisi, kun Tauno Palo meni piian kanssa latoon syömään eväitä ja juomaan kossupullosta kahvia, jonka äkäinen vanhaemäntä oli aamulla keittänyt. Miksei sitä näytetty.

Sun äitis äkkäsi ihan just oikein. Just toks Modesty on mun idoli, kun se on mun näkönen ;)

Just noin kummallisia pohtimalla ukkoni pilaa multa katselunautinnon!

Sitten se vielä kehuu, kuinka itse olisi leffan tehnyt. Tietty paremmin.

Se on totta, että ite tekemällä olisi parempi tullut leffasta jos toisestakin. Ukkosi on niin oikeassa.

"- Miksi televisiosssa nainen kääriytyy aina aamuisin vaivalloisesti lakanaan tai jopa peittoon, kun on juuri viettänyt villin alastoman yön miehen kanssa?"

Minkä maalaisesta tv-ohjelmasta on kyse? Veikkaanpa, että tekosiveellisten jenkkien tuotosta. Siellähän harrastetaan sänkypuuhastelua vain öisin pimeässä ja visusti vällyjen välissä. Pimeässä ei yläkerran herra voi nähdä mitä touhataan ja vällyjen välissä ei kumppanista ole kuin tuntoaistimuksia. Siveyden sipuluus
säilyy. mitään ei periaattessa tapahtunut, jos joku kysyy.

mea sai kasvot. :)

Niinno, se, että heiluvien peittojen alla tapahtuisi jotain muuta kuin peittojen heiluttelua, on puhtaasti vilkkaan mielikuvitukseni tuotosta. ja mistä minä tiedän, että ne muka oli alasti, en mistään. Mutta silti ihmettelen, että miten ne saa niin taitavasti ne lakanat laitettua, että ne pysyy ylhäällä. Tosin Amerikassahan kaikki on mahdollista. Jospa ne on tarralakanoita.

Modesty on vähän pidempi mutta sehän ei naamaan vaikuta. Paisti että ehkä on vähän korkeammalla.

Mieletön sattuma, että Mea on Modestyn näkönen, kun nääs Elvis-setä näyttää ihan Willie Garvinilta, paitti että on pienempi.
Jos olet Mea kiperässä tilanteessa, niin pane sanaa tulemaan niin Elvis-setä jättää heti missut uima-altaalle ja tulee jeesaamaan.

Jos nyt sattuisi suomalaisenkin lakanan saamaan kiedottua ympärilleen, niin parin askeleen päästä kyllä kompastuu - se on varma. Ei tapahdu telkussa sarjoissa tai elokuvissa kovinkaan paljon kompasteluja. Tai sitten on hupiohjelma ja kompastelevat tarkoituksella.

Nimimerkki 'kokemusta on'

Tämä ei voi olla sattuma, elvis-setä, tämä on kohtalo. Nyt on niin paljon helpottunut olo, että voin hetkeksi lakata miettimästä näitä isoja asioita. Hetkinen vain, piiilotan ensin kongoni nutturaan, jota minulla, pahus soikoon, tosiaankaan ei olekaan, siispä kaivan erikoisrintaliiveistäni, jotka Willie minulle on tehnyt, tekonutturan ja piilotan kongon sinne. No niin. Nyt Modesty voi mennä tappamaan aikaa taas. Sielut pihalle, on mottomme.

Amerikklaiset on niin paljon parempia kaikessa, jopa lakanaan kompastumattomuudessa. Älkäämme yrittäkö samaa, pujottautukaamme Anttilan tarjouspussilakanaan.

Se pussilakana on siveä esitys - näkyy vaan kämmenet ja jalkaterät.
Vaikka vaatimaton olenkin täytyy mainita, että Elvis-setä heittää huulta ja lestiä yhtä tarkasti kuin Wille puukkoa ja pumerankija.

Juuei, ei ole pussilakanassa seksiä niin kuin amerikkalaisessa muotoon leikatussa lakanassa.

En hetkeäkään epäillyt, etteikö elvis-sedältä lennä ilmaa hallkoen salamana ääntä nopeammin huuli, lestistä puhumattakaan. Modesty arvostaa hiljaisia mutta äänettömiä heittoja.

Minä olen kummastellut sitä, että Amerikan sarjoissa miehet rakastelevat housut jalassa. Pikkuisen hankalaa se. Kukaan ei myöskään koskaan lukitse autojaan (tai ainakaan avaa niitä). Ei autovarkaita?

"Hänen ihonsa on pehmeän kerman sävyinen. Siinä on sellainen pullotetun maidon vivahde, joka vaatii ylevän syntyperän lisäksi pitkäaikaista pysyttelyä suojassa auringon hitaasti tappavalta säteilyltä.
Hän on Lady.
Venus, hohtavan valkoista marmoria."

On taas pakko poistua kivitalon suojasta, altistaen itseni UV-säteilylle hermoja raastavasti liplattavien vetten äärellä.

Mette, ne on ne Amerikan miehet niin taitavia. ja eikös siellä kaikki ole suurempaakin.

Elvis-setä muistaa sitten pitää veitsensä povitaskussa aut theör.

Hmm... missä sarjoissa käytetään noin paljon sähköpostia kuin mainitsit?

Etsivätkö ne kytät tietoja googlesta vai poliisien omasta intranetistä, jossa on jokaisen mahdollisen ihmisen kasvot, rikosrekisteri, viimeisin olinpaikka, sormenjäljet, erilaiset valeasut ja -nimet, läheisimmän vasikan nimi, auton rekisterinumero ja videokuvaa kävelytyylistä?

Ja jossa on tietysti google earthin sata kertaa tehokkaampi satelliittipaikannussysteemi, jolla näkee talojen sisälle kellaria myöten ja josta voi ctrl+v -komennolla luomaan livefeediä infrapunaväreillä?

Mäkin aina mietin niitä jenkkien alushousuja seksin aikana. Ja naisilla on yleensä rintsikat. Tai vähintäänkin sitten aamulla on kiskottu varmasti alusvaatteet takaisin päälle. Ehkä se on sitä turvaseksiä?

Niinpä arttu, mieti sitä, että se kaikki on ihan tuossa noin, sornien ulottuvilla. Ei missään intranetissä. Ainakin Travolta löysi nips naps.

Ja Mervi, sinäpä sen sanoit: turvaseksiä. Nyt täytyy lakata miettimästä. Siinä ei ole niin yhtään mitään jännittävää, kerta.

Tappavan kaunis kirjaimellisesti. Mitä ny hämäävän lyhykäinen.

Ehkä se rapakon takunen lakanaan kietoutumisen taito johtuu siitä, että heillä on rehellisiä suoria puuvillalakanoita.

Hyvinkin pitkään tuli hurjana nuoruusvuosina käytettyä teryleenifroteejousto"lakanaa". Yritäppä siihen kietaantua, tai ei mitään väliä, kun aika hiljast kotosänkypuhteet ovat silloin olleet.

Nykysinkin on käytössä puuvillalainen muotoon ommeltu kuminauhareunustainen lakana. Pysyy paikallaan kovassakin hyörinnässä. Paha siihen on kietaantua.
Jos muutkin ovat höyrähtäneet innotaviivisiin lakanoihin, niin eipä ihme, että on Suomessa ihmetellään jenkkien
kietaitumistaitoa.

Eipä niillä ole saunaakaan, joten heillä lienee kovastikkin
shokki nähdä toinen immeinen aatamin tahi eevan asussa.
Paitti pimmeessä.Amerikkalaisethan käyvät saunassakin kietoutuneena pyyhkeeseen tai lakanaan. Olen nähnyt kuvan (kyseenalaista taiteen muotoa edustavan otoksen), jossa mies ja nainen olivat saunassa, jossa oli parkettilattia ja lauteilla kivikasa,

On ne viisaita.

Jos kommenttisi ei tule näkyviin, etkä saa mitään ilmoitusta, se on valitettavasti joutunut tahtomattanai spämmifiltteriin enkä saa siitä silloin mitään ilmoitusta. Käyn mahdollisimman usein vapauttamassa siellä piileksivät ja lisäämässä IP:n valkoiselle listalle. Poliisi siis en ole. Tekniikka vain selättää minut. Olen pahoillani.Juttutupa

Tuoreet

Kipot ja kuvat

LöytölaatikkoVitriini

Kahvihuone

Naapurusto

Muita blogeja

Vuokraisäntä

Kellari

Pannuhuone

Powered by
Movable Type 4.0