« Maalaistyttö konsertissa | Pääsivu| Dressman-miehet »

Meanderian yleisönosasto

Seuraavan kerran, kun sinä norsunveenaamainen, mustissa vaatteissa ilman valoja tai heijastimia polkeva pyöräilijä keulit sen maailmanlopun rattaasi kymmenen senttiä suojatien päälle pysäytetyn autoni kylkeen ja alleviivatun mielenosoituksellisesti mulkoilet minua, tulen ja sanon, että siirry sinä tänne ratin taakse odottelemaan, että punaisia päin pyöräilevät valottomat polkurattailijat pääsevät turvallisesti ylittämään kadun, niin minä voin sillä aikaa mulkoilla niitä väistämään joutuvia autoilijoita.

Ja sinulle kaksosten rattaita lykkivä vaahtosammuttimen kokoista kolmatta kersaa vaunun kahvasta retuuttava äiti, joka katsot asiaksesi pysähtyä alleviivaamaan erinomaisuuttasi mulkoillen autoa, joka pyrkii Huoltoajo sallittu -kyltin takaa autotielle, jota itse olet juuri ylittämässä suojatiettömällä alueella, sinulle sanon, että kanna sinä nämä auton renkaat täältä sadan metrin takaa tuonne kellariin, niin minä voin sillä aikaa mulkoilla ohikulkevia huoltoajoa suorittavia autoja.

Minut sentään näkee. Ostakaa edes heijastin.

Jälkipuheet

Minustakin on tosi mukavaa, kun auton edestä vilahtaa musta hahmo ja vältyttyään täpärästi alle jäämiseltä näyttää raivoissaan keskisormea. Eikä siinä ollut edes suojatietä.

Kun keskisormen näyttelijä ajaa pimeässä jotain autoa pahki, saatan sen verran seisahtua, että voin näytellä keskisormeani sillä aikaa, kun pyöräilijä kokoaa aivonsa tien poskesta.

Tällä kyseisellä paikkakunnallamme olen törmännyt (kuvainnollisesti) törttöihin aivan kaikissa liikkumismuodoissa. Olen nähnyt jalankulkijoita joiden koko pää näyttää keskisormelta. Pyöräilykypärän käytöstä keuhkotaan, miksi, jos ei ole mitään suojattavaa? Joskus seisoessani suojatien päässä toivon, että tulisi nyt edes yksi vieraspaikkakuntalainen, että pääsisi tien yli. Mulla sentään on heijastin ja kaikkee.

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin ehkä olisi paras ulkoistaa kaikki liikkujat. Otetaan tänne vaikka Hämeenlinnalaisia liikenteeseen ja pysytään me kotona :)

Loistava idea: jos vaihdetaan asukit, niin kaikki ovat tyytyväisiä. Minä haluan sitten vaikka Turkkuseen. Siellä voi nimittäin kävellä poikittain riskeyksen poikki.

Hui, ei Turkuun voi päästää ulkopaikkakuntalaisia, kun eivät osaa käyttää sitä poikittaisvalaistua risteystä vaan kävelevät bussien alle. (http://iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1378754).

Tässä kummallisten pykälien luvatussa maassa voisi hyvin ajaa läpi lain siitä, että jalankulku pimeällä pimeänä on rikesakon uhalla kielletty. Pyöräilyhän on sitä jo. Sitten vaan paljon polliisimiehiä töihin kartuttamaan valtion kassaa, tulis paljon helpommalla rahaa kuin esimerkiksi kännykän käytöstä liikkuvissa autoissa.

Moista lakia jopa kannattaisi lämpimästi. En näe mitään syytä sille, miksi heijastimetta pimeällä kulkeminen ei voisi olla rangaistava teko. Sehän ON liikenteen vaarantamista kaikin mahdollisin tavoin. Kyllä se pipi voi tulla muillekin kuin vain sille heijastimetta kulkevalle. Ja on tullut.

Totta. Heijastimeton kulkija on vaaraksi liikenteessä kaikille. Se on rikollista ja vähintään yhtä vaarallista kuin valoton pyöräilija. Miksei siis ole rikesakon uhalla kielletty. Valottomuus kai on?

Jos kommenttisi ei tule näkyviin, se on valitettavasti joutunut tahtomattani spämmifiltteriin ja sinne joutuneista en saa mitään ilmoitusta. Käyn mahdollisimman usein vapauttamassa siellä piileksivät. Olen pahoillani.



Juttutupa

Tuoreet

Kipot ja kuvat

Löytölaatikko



Vitriini

Kahvihuone

Naapurusto

Muita blogeja

Vuokraisäntä

Kellari

Pannuhuone

Powered by
Movable Type 4.0