Törkeä petos

Sain muuten aika harvinaisen törkeän petosyrityksen sähköpostiini. Viesti oli PayPalilta ja ilmoitti, että turvallisuuden vuoksi, petosten estämiseksi, täytyisi käydä PayPalin sivuilla varmistamassa tietoja. Sähköpostiviesti näytti täysin autenttiselta. Siinä ei pyydetty suoraan mitään tietoja, mikä olisi ollut heti paljastavaa, vaan tiedot piti käydä syöttämässä PayPalin sivuilla.

Noh, meninpä vilkaisemaan. Tässä vaiheessa olin vielä hyväuskoisesti mukana jutussa. Satuin sitten katsomaan osoitepalkkia… Eipä ollutkaan PayPal, vaan jotain aivan muuta. Rahaa olisi siis voinut palaa, jos olisin erehtynyt käyttäjätunnukseni ja salasanani syöttämään. En tosin tiedä, miten rosvoaminen olisi onnistunut, PayPal-tililläni kun ei ole yhtään rahaa, mutta en toisaalta tiedä, mitä muuta sivu olisi vaatinut.

Voin kyllä uskoa, että tuohon lankaan on moni vähän huolettomampi mennyt. Itsekin mielestäni varsin kokeneena ja spämmiin tottuneena pidin viestiä ensivilkaisulla autenttisena. Entäs sitten joku kokemattomampi käyttäjä… No, ilmoitin sivusta PayPalille, toivottavasti saavat sen suljettua ja rosvon pidätettyä ennen kuin kehenkään sattuu liikaa.

Julkaistu
Kategoria(t): Typeryys