Spam, spam, spam, lovely spam

tietokoneet

Itse Bill Gates on närkästynyt spämmeihin. Ei tosin ihme, jos mieheen eivät vetoa Get Rich Quick-tyyppiset jutut… Mutta onhan se hienoa, että Gatesillakin on hyviä mielipiteitä. Gatesin kolumni OpinionJournalissa käsittelee Microsoftin toimia spämmiongelmaa vastaan. Toivottavasti Microsoftin oikeudenkäyntikokemus toimisi vaihteeksi kaikkien sähköpostia käyttävien eduksi.

Itse käytän spämmiongelman piilottamiseen POPFileä, joka selviytyy tehtävästä varsin hyvin. Spämmintunnistustarkkuus on yli 96%, eikä vääriä positiivisia tule juuri koskaan. Roskiksen otsikoiden vilkaisu ennen roskien tyhjentämistä ei ole kuitenkaan iso vaiva. Spämmiä eksyy silloin tällöin muualle kuin roskiin, mutta varsin vähän. Isoin harmi on, kun Mozilla ilmoittaa uusista viesteistä, vaikka viestit olisi ohjattu suoraan roskiin. Tämänkin korjaus löytyy jo Bugzillasta, joten tulevissa Mozillan versioissa asia voi jo olla paremmin.

POPFile on ollut käytössä maaliskuun lopusta. Siinä ajassa olen saanut noin 6400 viestiä. Niistä spämmiä on kolme neljäsosaa, noin 75% (n. 4800 viestiä!). Viisi prosenttia on postituslistaryönää ja loput sitten henkilökohtaisia. On siis aivan turha sanoa, että mesoan spämmeistä jotenkin turhaan…

(via Pinseri)

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet