Italia

ruokaa

Mansikoita ja sitruunamehua Aamulehti uutisoi suomalaisten jäätelönsyönnin olevan Euroopan aktiivisinta. Hyvä niin. Suomalaista jäätelövalikoimaa kehuttiin oivalliseksi, mutta irtojäätelön osalta en ole samaa mieltä. Vaihtaisin koska tahansa suomalaiset jäätelökojut Italian jäätelöbaareihin. Onhan suomalainen jäätelö toki hyvää ja makuvalikoimat vähintäänkin kohtuullisia, mutta eivät millään tapaa italialaisten veroisia. Siellä makuja on enemmän, ne ovat mielikuvituksellisempia ja maistuvat paremmille. Jäätelöbaareissa valikoimaa riittää, jäätelö on asetettu esille paljon houkuttelevammin, annosten koko on suurempi ja hinta alhaisempi. Mielipiteeni muuttuu vasta kun saan Suomesta englantilaisen hedelmäkakun makuista jäätelöä.

Toista italialaista herkkua eli mansikoita sitruunalla nautittiin taas eilen, kun kauppareissulta tarttui mukaan kaksi litraa mansikoita viidellä eurolla. Oli muuten noin silmämääräisesti arvioituna 50% enemmän mansikoita kuin edellisessä kahden litran ostoksessa… Joka tapauksessa, katsokaa ja kadehtikaa. Ja kokeilkaa itse! Kulhollinen mansikoita kaipaa seurakseen noin puolikkaan sitruunan mehun ja sokeria maun mukaan, noin 4-5 lusikallista vaikkapa.

Julkaistu
Kategoria(t): Ruoka

3 kommenttia

  1. Italialaisista jäätelöistä oli muistaakseni viime perjantain (19.7.2003) HS:n Nyt-liitteessä myös juttua: jäätelökojusta saattaa saada myös *jauhepussista tehtyä jäätelöä*. En ole ikinä henkilökohtaisesti käynyt Italiassa kokemassa tätä, enkä aio antaa sen myöskään estää sitä tapahtumasta, mutta kuvottava ajatus.

  2. Moiseen en sentään törmännyt. Sen sijaan ilmeisesti jäätelöbaarissa paikan päällä tehtyyn jäätelöön kylläkin…

Kommentointi ei ole käytössä.