RSS hallitsee

tietokoneet

Taisipa vihdoinkin löytyä se konsti, jolla saan RSS:t luettua minua miellyttävällä tavalla. Yhtä jos toista viritystä olen kokeillut: AmphetaDeskiä, NewsMonsteria, Syndirellaa, nntp//rss:ää

Nyt löysin, kiitos Spielfrieks-listalla käydyn RSS-keskustelun, Aaron Schwarzin rss2email-skriptin. Se lukee RSS-feedit ja lähettää viestit minulle sähköpostilla. En tarvitse mitään ulkoista ohjelmistoa, vaan voin lukea viestit suoraan sähköpostiohjelmastani. Sähköpostin suurena ystävänä pidän keksintöä nerokkaana (nntp//rss toimitti RSS-virrat news-muodossa Mozillalla luettavaksi, mutta on vaivalloisempi käyttää).

Skripti vaati vähän asennusvaivaa, ennenkaikkea siksi, että Nebulan palvelimella oli vanha versio pythonista (mutta osasin asentaa uuden ihan itse, vaikka se piti kääntää lähdekoodeista). Nyt se toimii automaattisesti cronin avulla, joka aamu kello kahdeksan se lähettää uudet kirjoitukset minulle. Mihinkään ei tarvitse koskea, ellen halua lisätä tai poistaa lähteitä. Sekin onnistuu helposti yhtä tekstitiedostoa muokkaamalla (ja siihenkin voisin koodata jonkun web-käyttöliittymän, niin ei tarvitse käydä SSH:llä säätämässä – vaikka en kyllä tiedä, kumpi on lopulta yksinkertaisempaa).

Joo. Nörtti mikä nörtti. Eilen muuten vihdoin ja viimein sain aikaiseksi virittää Suomen Diplomacy Seuran nettisivuille editoitavan toimintasivun. Sivulla näkyy ”muokkaa”-linkki. Sitä klikkaamalla pääsee vapaasti muokkaamaan sivun sisältöä – olettaen, että tiedossa on salasana. Kehitin mielestäni aika nokkelan systeemin, jossa tietokantaan säilötään kaikki aikaisemmat versiot, joista minkä tahansa voi palauttaa helposti, jos joku sattuu mokailemaan. Näin ollen minun ei tarvitse itse tehdä kaikkia muutoksia, vaan muutkin voivat sivuja säätää.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet