Jäätelöä

ruokaa

Tein eilen jäätelöä. Ei ollut kummoisen mutkikasta: keltuaisia, tomusokeria, mansikoita, kermavaahtoa. Pakkaseen jäätymään ja sillä selvä. Tulos oli mielenkiintoinen, joskin ei muistuttanut koostumukseltaan jäätelöä tarpeeksi. Maku oli kuitenkin hyvä, joskin melko tuhti. Kermaa oli paljon, nimittäin.

Kannattaa kokeilla… En sitten tiedä, kuinka olennainen osa oikeaa jäätelökokemusta on jäätelökoneen käyttäminen. Olisi kyllä hienoa, jos pystyisi tekemään jotain yhtä hyvää kuin italialainen jäätelö.

Julkaistu
Kategoria(t): Ruoka

1 kommentti

  1. Kuulostaa hiukan siltä, että olet valmistanut jäädykettä etkä jäätelöä. Jäätelöä valmistettaessa massaa on vatkattava niin kauan että se on kylmää.Sitä ei voi vain laittaa pakastimeen jäätymään, kuten jäädykkeelle tehdään. Vatkaamiseen jäätelökone on kätevä; se sekoittaa massaa koko ajan ja samalla kylmentää sitä. Ja koneella vatkaaminen kestää noin puoli tuntia litraa kohden jäätelöä, eikä edes käsi väsy! Ja lopputulos on paljon parempaa kuin kaupan jäätelö. Jos saat mahdollisuuden maistaa, niin maista ja ylläty!

Kommentointi ei ole käytössä.