Uusi tietokone

tietokoneet

Laitoin Triosoftille tarjouspyynnön uudesta tietokoneesta. Intel Celeron 433 -pohjainen nykykoneeni vaihtuisi Athlon Xp 3000+ -pohjaiseen hieman tehokkaampaan viritykseen. Vanhasta koneesta tulisi sitten Linux-projekti.

Paketin hinta pitäisi olla vähän alle tuhat euroa – sillä tuntuu saavan aika tehokkaan pakkauksen, kun ei näyttöä tai käyttöjärjestelmää osta (XP vaikuttaa epäilyttävältä ja epämiellyttävältä, minun valintani Windowseista on Win98 SE). Muistin määrä kasvaa puoleen gigaan, näytönohjaimen muisti taas 16 megasta 128 megaan… Luulisi tuollaisen lisäyksen jo näkyvän jossakin. Lakkaisikohan Mozilla nykimästä ja kaatuilemasta? Voisikohan vihdoin kuunnella MP3:ia ja surffata samanaikaisesti kummankaan häiritsemättä toista?

Tätä mietin odotellessa Triosoftin vastausta. Tulee jotenkin hyvä mieli, kun Triosoftin kanssa asioi. Mieleen tulevat ikivanhat Mikrobitit ja niiden Triosoft-mainokset, silloin joskus 80-luvulla…

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet