Pontis SP600 ja Verkkokauppa.com

tietokoneet

Tilasin viime viikolla Verkkokaupasta kaksi Pontis SP600 -mp3-soitinta. Varauduin pitkään odotukseen, sillä Verkkokaupassa soittimia oli -23 (pitkä lista tilauksia, siis) ja toimitusajaksi Saksasta luvattiin 5-9 viikkoa. Okei, mikäpä siinä, eihän tässä kiire ole.

Yllätys olikin melkoinen, kun sain soittimet jo eilen. Saksasta oli tullut perjantaina iso kasa laitteita ja tavara lähti välittömästi eteenpäin tilaajille. Hieno homma! Verkkokaupalle muutenkin pisteet hommien hoitamisesta: sivuilta näkee varastotilanteen, tilausvahvistus tuli välittömästi sekä sähköpostilla että tekstiviestinä ja samoin tuli perjantaina tieto tilauksen lähettämisestä. Viestissä oli vielä mukana Postin pakettikoodi, joten sain paketin päivää aikaisemmin. Pisteet Verkkokaupalle!

Itse laite on aika herkku. Johanna suunnitteli alunperin MP3-CD-laitteen hankkimista. Itse innostuin Mikrobittiä lukiessa USB-muisteista ja etenkin soitto-ominaisuuksilla varustetuista. Pontis SP600 mainittiin lehdessä pienessä ilmoituksessa ja tarkemman tutkailun jälkeen se osoittautuikin parhaaksi vaihtoehdoksi. Johannakin muutti mieltään ja päätyi muistikorttisoittimeen. Laitteille kertyi hintaa hieman yli 100 euroa kappale postikuluineen. Siihen päälle vielä CompactFlash-kortin hinta, eli 50 euroa 256 megan kortista. Lopputulos, noin 150 euroa on ihan kilpailukykyinen MP3-CD-soitinten kanssa, ehkä vähän kalliimpi.

Mutta ominaisuudet ovat hyvät. Laite on pieni ja kevyt. 256 megaa riittää vallan mainiosti minun käyttööni. Iron Maidenin parhaita biisejä mahtui kortille 50 kappaletta, kyllä sillä parin viikon työmatkat menevät helposti. Olen harvoin tilanteissa, joissa CD-levyn tai varsinkaan kovalevysoittimen kapasiteetille olisi käyttöä. Biisivalikoimaa on kätevämpi muokata kuin CD:llä, biisien kopioiminenkin käy varsin kätevästi. Hidasta homma USB-kaapelin kautta kuitenkin on, ja vetää vieläpä koko koneen melko totaalisesti jumiin siksi aikaa. Onneksi ei tarvitse joka päivä koko valikoimaa kopioida…

Laite on muutenkin aika nero. Käyttöliittymä on kaikessa kompaktiudessaan hieman hankala, mutta kun ohjaussysteemit sisäistää, homma sujuu ihan näppärästi. Koneen firmwarea voi myös päivittää, muunmuassa Ogg Vorbis -tuki onkin kai luvassa päivityksen muodossa. Pelejäkin laitteelle on saatavilla! Tukea luvataan niin Windowsille, Macille kuin Linuxillekin. Vaihdettavia värikuoriakin saa. Mukana tulevat laadukkaan oloiset Sennheiser-nappikuulokkeet. Ääni on hyvä ja säädettävissä – laitteessa on viisikanavainen taajuuskorjain.

Meni vähän mainostamiseksi, mutta on tuo laite sen arvoinen. Suosittelen ehdottomasti hyvää kannettavaa MP3-soitinta etsiville! Tällä hetkellä ainakaan laitetta ei taida saada Suomessa muualta kuin Verkkokaupasta.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet