Tietoutta Maiden-faneille

musiikin kuuntelu

Siltä varalta, että joku muukin Dance of Deathia kuunnellut on näitä miettinyt:

Montségur oli kataarien linnoitus eteläisessä Ranskassa. Kataarit taas olivat gnostilainen harhaoppinen ryhmittymä, jonka inkvisitio murskasi 1300-luvun loppuun mennessä. Montségur vallattiin 1245, siinä rytäkässä kaksisataa kataaria menetti henkensä inkvisition liekkeihin. Lautapelaajia kiinnostanee, että kataarit vaikuttivat myös Carcassonnen kaupungissa. Lisää asiasta voi lukea Wikipedian kataariartikkelista.

Passchendaele taas tunnetaan myös nimellä Ypresin kolmas taistelu. Taistelu kuuluu ensimmäisen maailmansodan merkittävimpiin. Vastakkain olivat Brittiläisen kansainyhteisön sotilaat ja saksalaiset. Ensimmäiselle maailmansodalle tyypilliseen tapaan taistelussa kuoli sellaiset reilut satatuhatta sotilasta puolin ja toisin. Tulostenkin kanssa oli vähän niin ja näin: liittoutuneet valtasivat kyllä aluetta saksalaisilta, mutta menettivät lähes kaiken valtaamansa Ypresin neljännessä taistelussa. Tästäkin asiasta löytyy lisätietoa Wikipediasta.

Julkaistu
Kategoria(t): Musiikki