Kirjastoalan tasa-arvo

Uudesta Kirjastolehdestä (6/2003) pisti silmään seuraava katkelma:

Miten nuori mies päätyi kirjastotyöhön? Onhan alan huono palkkaus yleisesti tiedossa, ja vaikka kirjastotyö onkin korkean koulutuksen ammatti ja vaatii nykyaikana laajoja tiedonhallintataitoja ja tietotekniikkaosaamista, saattaisi vanha "Hiljaa kirjastossa, siellä on nutturapäitä" -maine nuorta uranetsijää pelottaa. Kirjastolehti 6/2002, s. 8

Tämä siis jutussa nuoresta mieskirjastonjohtajasta. Jos kyse olisi nuoresta naisuranetsijästä, kirjastoalan valitsemista tuskin kyseenalaistettaisiin. Hoh. Pitäisiköhän minunkin nyt tuntea oloni vallan kummalliseksi, kun näinkin oudolle alalle olen päätynyt. Jos kerran ala vaatii korkean koulutuksen ja laajoja taitoja, miksei se kiinnostaisi? En ymmärrä, miksi kaikista lehdistä Kirjastolehden on tarpeen jauhaa vanhoista kirjastostereotypioista.

Julkaistu
Kategoria(t): Kirjasto