Pelifolklorea

lautapelit

Tuomas Korpin sivuilta löytyy hyvin mielenkiintoinen dokumentti: keinupolttosen säännöt. Tuotapa on tullut itsekin ala-asteikäisenä pelattuna, joskaan ei ihan tarkkaan noilla säännöillä. Arvokasta kansanperinnettä joka tapauksessa.

Julkaistu
Kategoria(t): Pelit

1 kommentti

  1. Tuli tuosta artikkelista mieleen, että sattuisitko sinä (tai joku) tietämään onko Suomessa mitään wikiä tuollaisille leikki/peleille jotka tuntuvat kulkeutuvan folklorena aina nuorisolta seuraavalle? Painettuja teoksiahan moisista on kyllä koottu, mutta wiki niistä olisi hieno juttu. Ihan jo siitäkin syystä, että näille leikki/peleille on hyvin ominaisia monet erilaiset variaatiot, ja wikiin (tms. dynaamiseen järjestelmään) saisi järkevästi kerättyä ihmisiltä eri pelivariaatioita.
    Itselläni on tiettyjä antipatioita kaikkia wikejä kohtaan, joihin olen törmännyt (lähinnä niiden epämääräiseen käytettävyyteen sekä epärakenteisuuteen liittyen), mutta wikin perusidea on kyllä mainio. Ja wiki taitaisi olla tehokkain tapa moisen folkloren keräämiseen.
    Sitten jos jotenkin saisi vielä ihmiset innostumaan kertomaan näistä leikki/peleistä ja niiden kaikenlaisista variaatioista. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.