Tentti ohi

Kauhulla odotettu Tietojärjestelmien perusteet -tentti on nyt ohi. Koe oli itse asiassa varsin helppo – termien määrittelyä, ihastuttava kysymys datan, informaation ja tietämyksen eroista, yksi kysymys tietojärjestelmien rakentamismalleista ja hieman odottamaton piirtämistehtävä, jossa piti raapustaa pizzerian tietojärjestelmän ER-malli. Data, informaatio ja tietämys -kysymyksestä on pakko saada täydet pisteet, tai ainakin viisi kuudesta. Aihe on tuttu jo vuosien takaa, johan tuota tuli infon pääsykoekirjoista tankattua. Kymmenisen minuuttia kesti tuottaa noin 3/4 sivua tekstiä aiheesta… Helppo homma, toivottavasti tentin tarkistajaakin miellyttää minun näkemykseni aiheesta.

Pizzerian tietojärjestelmäkin oli lopulta todella yksinkertainen, mallin piirtäminen kävi aika joutuisasti. Ei tullut montaa kohdetta mallinnettavaksi… Olen siis varsin tyytyväinen suoritukseeni, eiköhän tuo läpi mene. Odotan jopa lähempänä kolmosta kuin ykköstä olevaa arvosanaa (kurssin arvosana riippuu tietysti vielä harkkatyöstä). Mielenkiinnolla odotan myös Johannan näkemystä tentistä. Kun poistuin, Johanna oli kai viimeistelemässä kolmatta tehtävää. Ainakin data, informaatio, tietämys -kolmikon pitäisi olla Johannallekin helppo homma. ER-mallikin taisi olla erilaisista malleista se, jonka Johanna parhaiten osasi. Toivotaan parasta!

Julkaistu
Kategoria(t): Koulu