Yliopistojen jaksot

Ajatus jakaa yliopiston lukuvuosi neljään jaksoon on nauttinut Tampereen yliopistossa sellaista suosiota, että näin ilmeisesti käy. Itse olen toivottavasti 2005 syksyllä jo kovasti valmistumaan päin ja siksi en pääse muutoksesta iloitsemaan. Kannatan muutosta kuitenkin, yliopisto-opiskelu on tuntunut paikoin melko veltolta. Opinnot alkavat syksyllä myöhään, loppuvat jouluksi varhain, joululomaa jatkuu tammikuussa pitkään ja suurin osa kursseista loppuu jo huhtikuussa. Perin tehotonta! Ei tarvitsisi valtavasti kiristää tahtia, kun saataisiin enemmän aikaan.

Sen sijaan ehdotukset rajoittaa opiskelun kestoa tai opintoviikkojen hankkimista eivät nauti kannatustani. Niin vaikeaa kuin asian toteuttaminen varmaan olisikin, kannatan kuitenkin porkkanaa mieluummin kuin keppiä. Lisää opintotukea opintoviikkojen ahkerasta suorittamisesta, kiitos!

Julkaistu
Kategoria(t): Koulu