Tietovisa

lautapelit

Markku Jantunen on innostunut tietovisojen järjestämisestä. Miehen blogista löytyy massiivinen 101 kysymyksen visa ja lyhyempi 10-kysymyksinen (josta tulee ilmeisesti viikottainen tapa). Lyhyemmässä on vastausaikaa huomiseen, pidemmässä 16.11. asti. Hakukoneiden ja muiden tiedonlähteiden käyttäminen on sallittua, joten tiedon lisäksi visat mittaavat tiedonhakutaitoja. Itse voin siis lukea visojen ratkomisen tulevaan ammattiini valmistavaksi toiminnaksi.

Itse urakoin kolmen päivän aikana ison visan (aikaa sen parissa menee helposti useampi tunti) ja tänään myös sen pienemmän. Kokemukset olivat kerrassaan opettavaisia. Läheskään kaikkea en tosiaankaan voi väittää tietäväni, mutta yhtä kysymystä lukuunottamatta kaikkiin vastaus myös löytyi. Osa oli varsin helppoja tiedonlähteiden avulla, osa taas ei. Joka tapauksessa toivon oppineeni taas jokusen uuden enemmän tai vähemmän hyödyttömän tiedonmurun.

Julkaistu
Kategoria(t): Pelit