Leukapylly ja räkäränni

Leukapylly ja räkäränni Huomasin tässä, ettei Google tuota lainkaan tuloksia hakusanoilla "räkäränni" ja "leukapylly". Tämä on mielestäni huutava vääryys ja nämä kaksi kasvojen anatomiaan olennaisesti kuuluvaa piirrettä on syytä saattaa yleisempään tietämykseen.

Oheinen kuva esittelee kätevästi molemmat (bonuspisteitä henkilön tunnistaville; kuva on vanha, mutta tämä varsinkin 90-luvulla Suomessa suosiota niittänyt henkilö pitäisi olla siitä tunnistettavissa). Räkäränni on siis tuo nenän alla oleva uoma, jota pitkin nasaaliset eritteet valuvat kätevästi suoraan suuhun. Leukapylly on taas leuassa esiintyvä pakaroiden näköinen muodostelma. Jotkut pitävät piirrettä seksikkäänä (ja arvatenkin kutsuvat sitä eri nimellä), minusta se on lähinnä humoristinen.

Toivottavasti Google ottaa nyt opikseen.

Julkaistu
Kategoria(t): Kulttuuri

1 kommentti

Kommentointi ei ole käytössä.