Linux

tietokoneet

Asensin tänään vanhalle koneelle Mandrake Linuxin. Toimenpide oli todella helppo. Aikaa meni ehkä 40 minuuttia, josta 30 minuuttia oli tiedostojen kopioimista. Prosessi oli vaivattomampi kuin Windowsin asentaminen. Kaikki laitteet löytyivät (ehdin jo pelätä RAID-kortilla olevien kovalevyjen suhteen)… Saa nähdä, miten helposti onnistuu digikameran, MP3-soittimen ja skannerin käyttäminen – ainakin MP3-soitin vaatii kernelin kääntämistä uudelleen.

Mitään oikeaa koneella en ole vielä tehnyt. Tux Racer sai luvan olla ensimmäinen kokeilemani ohjelma; hyvin toimi. Open Office tuntuu toimivan ihan kivasti myös, joten kyllä tuosta koneesta varmaan käyttökelpoisen kakkoskoneen saa sellaisten tilaisuuksien varalle, jolloin sekä minun että Johannan pitäisi saada esimerkiksi koulutöitä tehtyä samaan aikaan. Saa nyt nähdä miten suurella käytöllä tuo muuten on… Nettiyhteyden puute on tällä hetkellä aika vakava ongelma.

Kun vertaa asennusprojektia edelliseen kertaani (Slackware joskus noin vuonna 1996 tai 1997), huomaa kyllä, että paljon on Linux-puolella saavutettu, mitä käytön helppouteen tulee.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet

1 kommentti

  1. Digikamera olikin todella helppo juttu. Asetuksista kävin vain valitsemassa oikean digikameran (melkein oikea malli löytyi valikoimista heti), sitten vain johto kiinni ja kas vain, työpöydälle ilmestyi kamera. Helppoa kuin mikä.

Kommentointi ei ole käytössä.