Helsinki

lautapelit

Päivä vierähti Helsingissä. Pääasiana oli käydä juttelemassa Marek Toyn edustajien kanssa maineikkaan Settlers of Catan -lautapelin suomenkielisestä laitoksesta. Sellainen ilmestyy joskus syksyllä ja minä kirjoitan siihen suomenkieliset säännöt. Projekti on vähintäänkin kiinnostava. Pelikokoelmanikin karttui muutamalla korruptiolahjalla…

Vaan eipä visiitti siihen jäänyt. Johanna lähti nimittäin matkaan. Sillä välin kun minä puhuin peleistä, Johanna kierteli kauppoja. Kun tiemme taas yhdistyivät, kävimme Helsingin olennaisimmat nähtävyydet läpi.

Söimme Pizza Hutissa, ne kun ovat muualta (Tampereelta ja Jyväskylästä siis) kadonneet. Toisaalta ihan kiva, toisaalta tuollainen kerran vuodessa -tahti sen suhteen riittää. Ennen olin hulluna pizzoihinsa, vaan nyt totean Tampereen Pizzeria Napolin tekevän paljon parempaa pizzaa.

Valtava Akateeminen kirjakauppa kuului itsestäänselvästi ohjelmaan. Mukaan tarttui Miles Davisia kun halvalla sai ja paljon hehkutettu Game of Thrones. Johanna löysi Dante Clubin, joka vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta historialliselta ja kirjalliselta murhamysteeriltä. Olisiko sitten jotain samantyyppistä kuin Perez-Reverten parhaimmat? Teos vaikutti ainakin lupaavalta.

Ohjelmassa oli myös Helsingin yliopiston kirjasto. Kirjasto olikin varsin mielenkiintoinen… Hieno kuin mikä, mutta vähän epäkäytännöllisen oloinen. Mutta ehkäpä sen funktio onkin vähemmän käytännöllinen kuin vaikkapa Tampereen Attilan?

Kaikenkaikkiaan oli ihan kiva reissu – matka olisi ollut huomattavasti tylsempi ilman Johannan mukaantuloa!

3 kommenttia

  1. Ah 😀 Sinäkö se kirjoitatkin ne säännöt? Huomasin taannoin Carcassonne – H&G:n sääntöjä lukiessani kirjoitusvirheen, joten tarkkana nyt!Suuret massat luottavat sinuun ja suomalaisen lautapelikulttuurin tulevaisuus saattaa hyvinkin olla käsissäsi.
    Tervetuloa muuten shoppailemaan Kööpenhaminaankin! Kaupat ovat suuria ja nähtävää riittää. Sitäpaitsi nyt olisi harvinaislaatuinen tilaisuus nähdä Köpis talviasussaan: täällä satoi eilen ensilumi maahan.

  2. Jepjep, täytyy tehdä huolella nuo. Vähän eri tason juttu kuitenkin.
    Kööpenhamina olisi kyllä perin miellyttävä matkakohde, mutta taitaapa matkasta tulla hieman kalliimpi… Eli heti tullaan, kun löytyy joku maksamaan matkat!

  3. Hyvänä vinkkinä voin sanoa, että jos matkatavaraa ei ole liikaa, niin kannattaa hurauttaa suoraan Vikingillä/Siljalla/tms. Tukholmaan ja ottaa juna Köpikseen. Noita tukholmanristeilyjä tuntuu kuitenkin saavan joka paikasta puoli-ilmaiseksi, joten loppuhinta ei ole liian kitkerä.
    Suosittelen kylläkin mahdollisen vierailun ajoittamista kesään, sillä silloin tämä kaupunki on kauneimmillaan. Ihmisetkin käyttäytyvät aivan eri tavalla ja moni asia näyttää mukavammalta, kuin nyt talvisateiden aikaan.

Kommentointi ei ole käytössä.