Kandintutkinto häämöttää yhä horisontissa

Mikä pettymys! Ei tule Mikosta vielä kandia. Tänään oli tarkoitukseni käydä laitoksella asiaa selvittämässä, mutta kun syynäsin opintorekisteriäni tarkemmin, totesin, ettei minulla olekaan riittävästi opintoviikkoja. 135 ov ei vielä riitä! Sinänsähän tuossa on kyllä ihan tarpeeksi tavaraa, 120 ov periaatteessa riittäisi, mutta koostumus on väärä.

Pääaineen opintoja minulla on 59 ov, vähempikin riittäisi. Sivuaineopinnot jäävät kuitenkin jonkun muutaman opintoviikon vajaiksi. Tietojenkäsittelyoppia löytyy 40 ov ja yleistä kirjallisuustiedettä 12 ov. Tuohon pitäisi saada vielä 9 ov jostakin. Saksaa ja tulevaisuudentutkimusta olen lukenut yhteensä 5 ov, joten näyttäisi siis olevan neljästä opintoviikosta kandintutkinto kiinni! Kunhan hypermediat siis päättyvät…

Julkaistu
Kategoria(t): Koulu

3 kommenttia

  1. Hmm. Minkälaiset opinnot sitten ovat olleet "ylimääräisiä"? Sain eilen syksyn viimeisetkin merkinnät rekisteriin ja totesin, että kymmenen opintoviikkoa enää puuttuu tuosta 120:sta, mutta innostuinpa kirjoituksesi perusteella laskeskelemaan, mikä siellä seassa on silkkoa.

  2. Ylimääräistä on 19 opintoviikkoa infoa. Aineopintoja tarvitaan vain se 40 ov, minulla on 59 ov. Ne kasvattavat kokonaisopintoviikkoläjää mukavasti, mutta eivät auta tutkinnon suorittamisessa.

  3. Ihmettelinkin infon määrää. Itse olen haalinut kielten alkeiskursseja: saksa, italia, venäjä, latina… niillä ei tutkinnossa tee mitään 😛 Ja vielä 25 ov sivuaineopintoja pitäisi haalia…

Kommentointi ei ole käytössä.