Trendikkäät linkit

tietokoneet

Eilisen väsäysprojektin tulos oli Linkkitrendit. Tekemäni skripti käy kerran päivässä lukemassa jokaisen Pinserin blogilistalta löytyvän blogin etusivun ja kerää niiltä linkit talteen.

Tuloksista kootaan lista linkeistä, jotka esiintyvät vähintään kahdessa eri blogissa. Rajoitus kahteen liittyy eilen mainittuun potenssilakiin ja johtuu tilansäästöllisistä syistä. 625 blogista (määrä kasvoi taas tänään) löytyy parituhatta linkkiä, jotka esiintyvät vähintään kahdessa blogissa. Yhden blogin linkkejä on yli kymmenen tuhatta. Kasaan myös listan palvelimista, jotka linkkejä saavat.

Suosituimmat ovat yllätyksettömiä: blogiohjelmat Blogger, Blogspot ja Movable Type keräävät linkkejä, koska harva käyttäjä poistaa ohjelman automaattisesti lisäämää linkkiä kotisivulleen. Pinserin keräämä linkkipaljous ei sekään yllätä ketään. Sen sijaan blogien top-listaa voitaisiin pistää hieman uusiksi… Kärjestä löytyy Visakopu, Benrope, Panu, Skitso-Janne, Lovelacen testi, Ihmissuhteet, Kobaïa, Tiramisu, Ihmissuhteet ja niin edelleen. Tuttuja nimiä top-listan kärkipäästä, mutta ei ehkä ihan tässä järjestyksessä.

Suosituin yksittäinen blogikirjoitus on ButtUglyn kuukkelijuttu. Ei yllättänyt minua ainakaan. Karttoja käydyistä maista on niin ikään esitelty monessa blogissa.

Että siitä vain analysoimaan. Dataa on tällä hetkellä kahdelta päivältä (eikä palvelindata ole ihan täsmällistä, tein koodiin aamulla pari olennaista korjausta), mutta kunhan sitä kertyy, linkkien viittaushistorioiden tutkiminen voi olla ihan kiinnostavaa. Saa nähdä miten linkkitrendien itsensä tai tämän kirjoituksen käy – toivottavasti koodaustyöni palkitaan ahkeralla linkittämisellä!

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet

1 kommentti

  1. Jees jees. Tällaiset suosituimmat-listat yhtä hauskoja ja oudolla tavalla mielenkiintoisia.
    Ehdotus n.1: Muuta näkyvät webbi osoitteet klikattaviksi linkeiksi. Lisäksi jos ohjelmasi olisi tosi epeli se ei edes näyttäisi webbi osoitteita, vaan käyttäisi useimmin käytettyä linkin nimeä. No joo… Voi mennä jo turhaksi nypläykseksi.
    Ehdotus n.2: Palvelin puolella ehdottomasti kiinnostavimpia ovat palvelimet joilla ei ole blogeja: mistä blogi kansa ammentaa tietonsa? Tällä hetkellä ykkös-sijaa taitaa pitää helsingin sanomat, kakkosena yle ja kolmantena bbc newsit. Ehkä näitä palvelimia voisi korostaa jollain lailla, graafilla joka seuraa näiden palvelimien suosion kamppailua tai jotain muuta vastaavaa…

Kommentointi ei ole käytössä.