Elokuvailoja

tv ja elokuva

Toissapäivänä katselimme vaihteeksi kepeämpää viihdettä. Ihastuttava Audrey Tautou loisti mielenkiintoisen kaksipuolisen rakkaustarinan Rakastaa, ei rakasta pääosassa. Elokuva on kekseliäs ja hyvin tehty. Pidin suuresti.

Eilisen näytäntönä katseltiin aina yhtä hyvien Kevin Spacekin ja Kate Winsletin tähdittämä kuolemantuomiodraama David Galen elämä. Elokuva oli yllättävä ja provokatiivinen. Teatterissa se jäi näkemättä, hyvä että tilanne paikattiin nyt.

Olen heikkona hömppäokkulttikauhuun. Valitettavasti Revelation – Ilmestys oli jopa minun asteikollani melkoista kuraa. Suureellinen juoni (temppeliritarien vuosisatojen ikäinen suurmestari – Udo Kier – pyörittää sormensa ympärille niin jenkkien turvallisuuspalvelu NSA:ta kuin Vatikaania, jotta saisi kasvattaa Jeesuksen toisen tulemisen mieleisellään tavalla) ei oikein täysin selvinnyt elokuvan varsin kryptisistä käänteistä. Huhhuh. Ajanpuutteen vuoksi viimeinen kolmannes elokuvasta kelattiin nopeasti läpi, mutta en usko, että menetimme paljoakaan. Bonuksena vielä huumoria herätti takakannen teksti, jolla ei ollut paljoakaan tekemistä itse elokuvan kanssa…