Aihehakemistot

Erilaiset aihehakemistot tuntuvat olevan kuuma trendi. Saan säännöllisesti viestejä kaikenlaisten aihehakemistojen ylläpitäjiltä, jotka ovat joko linkittäneet sivuni tai pyytävät minua itse linkittämään sivuni juuri heidän hakemistoonsa. Vastapalvelukseksi pyydetään luonnollisesti linkkiä takaisin.

Minun sivuillenihan saa toki linkittää ja lisänäkyvyys on yleensä ottaen vain positiivinen asia, mutta en kyllä viitsi juuri takaisin päin linkitellä. Ensinnäkin, miltä sekin nyt näyttäisi, että joka sivulta olisi useampi linkki eri aihehakemistoihin? Useimmat hakemistoista ovat myös luvattoman kehnoja. Uusin tarjokas, Games Talksin hakemisto on oiva esimerkki huonosta hakemistosta. Hierarkkinen järjestys on epämääräinen ja linkkejä ei ole järjestetty mitenkään näkyvän mielekkäästi. Kuva kohdesivusta on ihan kiva, mutta minun mielestäni kyllä täysin tarpeeton ominaisuus.

Hakemistojen tekeminen ei ole helppoa, joten sikäli kai voisi vain onnitella noinkin hyvästä suorituksesta. Jotenkin vain tuntuu, ettei tuosta hakemistosta ole valtavan suurta iloa kenellekään. Suosittelen pitäytymään Open Directoryssä.

Julkaistu
Kategoria(t): Sekalaista