Sähköpostin jakaumaa

tietokoneet

Opetin roskapostisuodattimeni (aina luotettava POPFile) erottamaan virukset muusta roskapostista. Virusroinaa tulee siinä määrin paljon, että alkoi kiinnostamaan, kuinka paljon sitä itse asiassa tulee.

Kymmenen päivän käytön aikana postia on satanut noin 3900 viestiä. Spämmiä on tästä 2800 viestiä eli 72 prosenttia. Viruksia on vajaa 500 viestiä, noin 13 prosenttia. Sekalaista bulkkipostia kymmenisen prosenttia eli 390 viestiä ja henkilökohtaista postia 205 viestiä eli reilut viisi prosenttia.

Viruspostia tulee siis aika paljon, noin 50 viestiä päivässä. Silkkaa spämmiä tulee melkein 300 viestiä päivässä! Postien lukeminen pinellä ei olekaan enää lainkaan niin hauskaa kuin ennen, kun suodatus tapahtuu vasta, kun haen viestit kotikoneelle.

On roskaposti kyllä melkoinen ongelma. Viruksistakin kertyy paljon liikennettä, kun viestit ovat keskimäärin noin 30 kilotavun kokoisia. Kymmenen päivän aikana viruspostia on siis satanut noin viisitoista megaa. Veikkaisin, että perinteinen spämmi voittaa silti, vaikka aika tasaista se voi kyllä olla.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet