Spämmille loppu

tietokoneet

Tympäännyin ja tilasin Nebulan roskapostitorjunnan. Ajavat SpamAssassinia palvelimella, eli sinänsä jälki ei juuri omasta POPFilestäni eroa – paitsi yhdessä ratkaisevassa seikassa: lajittelu tapahtuu palvelimella ja pystyn ohjaamaan spämmit postilaatikkoon, jonka sisältö ei koneelleni pääse. Sen pitäisi vähentää saapuvan postin määrää merkittävästi.

Koska filtteri näyttää päästävän jonkin verran spämmiä läpi, pidän yhä POPFilen käytössä. Se on muutenkin kätevä lajittelutyökalu, vaikka saisikin vain kunnollista postia. Resetoin kuitenkin tilastot nähdäkseni, paljonko filtteröinti auttaa (ja onko se hintansa arvoista). Edellisestä resetoinnista on melkein kaksi kuukautta (8.6.), sen jälkeen on tullut 19882 spämmiviestiä, 2658 viruspostia, 1558 bulkkiviestiä ja vain 930 henkilökohtaista viestiä. Näihin lukemiin toivoisin nyt parannusta.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet