Asiakas ja asiakaspalvelu

Kuvitellaan hypoteettinen tilanne. Olet asioimassa vaikkapa jossain virastossa. Viraston toiminnassa on mielestäsi puutteita. Kuinka toimit?

Voin nimittäin kertoa yhden menettelytavan, joka ei toimi. Virkailijalle ärhentely ei hyödytä. Jos virkailija joutuu kuuntelemaan vihamielistä kiukuttelua aiheesta, joka ei ole millään muotoa virkailijan vika, kiukuttelun jälkeen esitetty vaatimus viedä asiaa eteenpäin ylemmille tahoille unohtuu virkailijan mielestä sillä sekunnilla kun asiakas poistuu. Varsinkin, kun asiakkaan havainnoima puute ei ole oikeastaan puute, vaan huolimattomuutta asiakkaan taholta.

Pahaa mieltään ei kannata purkaa virkailijoihin ja ehdotukset toiminnan kehittämiseksi kannattaa laittaa suoraan ylemmälle taholle. Virkailijakin suhtautuu ystävällisemmin, jos ei joudu kuuntelemaan puhkumista.

Julkaistu
Kategoria(t): Kirjasto